Головна » 2014 » Червень » 10 » У Слов'янську загинула перша дитина

У Слов'янську загинула перша дитина

Восьмирічна дитина загинула в зоні антитерористичної операції в Слов'янську в неділю, 9 червня. Цю інформацію виданню "ОстроВ" підтвердили у Донецькій обласній державній адміністрації.

Згідно з повідомленням, дитина загинула через осколкове поранення. Як уточнили у Донецькій облдержадміністрації - це перша смерть неповнолітнього з початку бойових дій у Слов'янську.

Поблизу міста поновилися активні військові дії. Про це повідомляють очевидці у соцмережах.

За їх даними, у місті поновилися обстріли, у Краматорську дуже голосно чути вибухи зі Слов'янська. Також очевидці зазначають, що з трьох точок стріляють міномети в напрямку комбікормового заводу.

"Стріляє не Нацгвардія! Б'ють з міста!" - зазначають очевидці.

Також згадується, що, судячи з пострілів, використовується установка "Нона".

Світло є лише в одному мікрорайоні, у всьому місті немає води. Деінде працює мобільний зв'язок.

Водночас очевидці повідомляють, що у Краматорську - сильний обстріл. Разом з тим зауважують, що, можливо, "терористи навмисне дезінформують про їхній обстріл з боку АТО", пише "Українська правда".

8 червня в Слов'янську і Краматорську також стріляли. У зоні дії АТО тривали потужні періодичні залпи, терористи стріляли з мінометів і автоматів, було чути сильні вибухи.

У Слов'янську після прямого влучання снаряда загорілася будівля міськради.

Було чутно вибухи, обстріляно район Сату, "снаряд впав у центрі району Свободи", "бойовики з Лісового спустилися на Молодіжку (мкр-н Артема) і палили звідти", "з боку з/д по великій траєкторії летять снаряди в напрямку Північного", повідомляли місцеві жителі.

За повідомленнями української армії, бойовики стріляли з верхніх поверхів житлових будинків і прямо з захопленої церкви. Разом з тим, українські силовики запевняли, що не вели вогню в радіусі проживання мирного населення.

Нагадаємо, 30 травня 210 дітей зі Слов'янська перевезли в "Артек" у Криму. Загалом з міста виїхало близько 40% населення.

Також зазначимо, під час бойових за період з 9 по 28 травня на Донеччині семеро дітей зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Довідка

5 травня українські силовики узяли Слов'янськ у щільне кільце й відбили спробу бойовиків прорватися з оточення. На місці бою захопили багато нової зброї російського виробництва. У бою загинули 4 українських солдати, 21 зазнав поранень. Крім того, є дані про загибель десяти бойовиків під час обстрілу українськими силовиками блокпоста в Слов'янську.

За інформацією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, більш як 30 терористів були убиті в перебігу антитерористичної операції на сході України.

14 травня повідомлялося, що бійці спецпідрозділу МВС "Ягуар" знищили під Слов'янськом 54 терористів.

Також українські силовики підняли прапор України на найвищій точці Слов'янська - телевежі на горі Карачун

Російський журналіст Аркадій Бабченко повідомив, що 17-18 травня втрати бойовиків під Слов'янськом становили близько ста чоловік.

19 травня блокпост українських військовослужбовців у районі Слов’янська обстріляли з міномета із засідки, що розташована на території дитячого садка. Один український силовик загинув.

24 травня в селі Андріївка під Слов'янськом після мінометного обстрілу загинули італійський фотожурналіст Анді Роккеллі і його російський перекладач Андрій Миронов.

3 червня сили АТО поновили активний наступ на позиції терористів: загинуло двоє українських силовиків, 42 отримали поранення. Бойовики втратили близько 300 осіб.

4 червня у місті припинилася подача води внаслідок ушкодження центрального водогону, ремонт не проводиться через бойові дії.

6 червня на території церковного двору диверсанти встановили мінометний комплекс 120 мм, з якого обстріляли блокпости українських силовиків. Один співробітник спецпідрозділу міліції загинув.

У той же день над Слов'янськом терористи збили літак АН-26. Щонайменше один член екіпажу загинув.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-06-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11170

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]