Головна » 2022 » Листопад » 12 » У США провели військові навчання - імітували вторгнення в Європу рф

У США провели військові навчання - імітували вторгнення в Європу рф

Були проведені двотижневі навчання "Проєкт конвергенція" пустелі Мохаве, що в американському штаті Каліфорнія. Учасники яких відпрацьовували умови вторгнення росії в Європу.

Навчання відбувалися на базі Національного тренувального центру армії США Форт-Ірвін за участі близько 4500 військовослужбовців зі США, Великої Британії та Австралії. Вони випробовували нові методи ведення бою з урахуванням уроків повномасштабної війни в Україні.

Перша половина "Проєкту Конвергенція" передбачала розгортання конфлікту на острові в Тихому океані. Друга фаза, яка завершилась на цьому тижні, імітувала сухопутну війну в Європі. Обидві відбулися на тлі зростання напруженості у відносинах Заходу з Китаєм і росією.

Навчання зокрема відбувалися відкритих ландшафтах пустелі, які схожі на рівнинну місцевість українського степу. Військові застосовували безпілотники та винищувачі F-35 для виявлення цілей, які ліквідовували британські реактивні системи залпового вогню GMLRS.

Серед елементу навчань була також протидія російськомовним соцмережам Fakebook і Twatter, у яких "росіяни" поширювали приклади неналежної поведінки американських військовослужбовців та підбурювали цивільне населення до спротиву.

Як зауважує The Times, у навчаннях брав участь елітний британський полк рейнджерів, сформований минулого року як складова сил спеціальних операцій для виконання операцій за кордоном.

У 2023 році, як очікується, аналогічні навчання "Уорфайтер" (Warfighter) відбудуться вже в Європі (ймовірно, в Німеччині чи Польщі). Для них армія США перекине до Європи цілу дивізію.

Як повідомлялося, в новому стратегічному огляді генерального секретаріату національної оборони та безпеки Франції, констатується, що вторгнення росії в Україну поставило її на незворотний шлях конфронтації з колективним Заходом.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1410

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]