Головна » 2017 » Жовтень » 31 » У такі моменти я шкодую, що в Україні скасовано смертну кару - Антон Геращенко про вбивство Окуєвої

У такі моменти я шкодую, що в Україні скасовано смертну кару - Антон Геращенко про вбивство Окуєвої

Антон Геращенко про вбивство Окуєвої: Терористів було двоє. У такі моменти я шкодую, що в Україні скасовано смертну кару

Нардеп від "Народного фронту", радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вважає очевидним зв'язок між замахом на командира українського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва у червні та вбивством його дружини, ветерана АТО Аміни Окуєвої, 30 жовтня.

30 жовтня біля залізничного переїзду у Глевасі невідомі відкрили вогонь по автомобілю, в якому перебували Осмаєв і його дружина Окуєва.

У кілера, який у червні скоював замах на командира українського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва, і вбивць ветерана АТО Аміни Окуєвої одні замовники. Про це в ефірі "112 Україна" заявив нардеп від "Народного фронту", радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Судячи з усього, терористів було двоє. Один чекав на повороті з Одеської траси і давав сигнал іншому, що сидів у кущах зі зброєю. Очевидно, що біда прийшла з території Російської Федерації", – заявив Геращенко.

Він нагадав, що у червні кілер із Росії вже намагався застрелити Осмаєва і Окуєву, але його затримано, він перебуває у СІЗО, йому загрожує довічне ув'язнення. "Що стосується цих покидьків, то я впевнений, що ми їх теж знайдемо і затримаємо. У такі моменти я починаю шкодувати, що в Україні скасовано смертну кару", – сказав нардеп.

За його словами, зв'язок між червневим замахом на Осмаєва і вбивством Окуєвої 30 жовтня очевидний. "Природно, ті, хто надіслав кілера у червні, ті самі зробили це і зараз", – заявив Геращенко.

Він додав, що Осмаєв нині перебуває під охороною. "Думаю, і далі до кінця життя йому потрібно буде надавати державну охорону", – сказав нардеп.

Геращенко також повідомив, що головними версіями вбивства Окуєвої є дії російських спецслужб із метою дестабілізації обстановки в Україні, а також помста Осмаєву з боку прихильників лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Увечері 30 жовтня біля залізничного переїзду у Глевасі Київської області невідомі з автоматичної зброї відкрили вогонь по автомобілю, в якому перебували Осмаєв і його дружина Окуєва. Жінка померла від пострілу в голову. Осмаєв дістав поранення, але загрози його життю немає.

Потерпілий заявив, що до вбивства Окуєвої і замаху на народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука причетна одна терористична група.

Національна поліція ввела план-перехоплення "Сирена" у Київській та сусідніх областях.

1 червня в Києві на Осмаєва здійснив замах злочинець, який видавав себе за журналіста. Окуєва знешкодила його за допомогою вогнепальної зброї. Зловмисник дістав поранення, його було госпіталізовано. У нападі на Осмаєва підозрюють чеченського кілера із Санкт-Петербурга Артура Денісултанова-Курмакаєва на прізвисько Дінго. 7 червня Голосіївський райсуд Києва заарештував його без права застави.

В Україні Осмаєва підозрювали у підготовці теракту проти президента Володимира Путіна. РФ робила запит про його екстрадицію у 2012 році.

18 листопада 2014 року суд в Одесі зняв з Осмаєва обвинувачення в замаху на Путіна і визнав винним за трьома статтями Кримінального кодексу України – "незаконне поводження з вибуховими речовинами", "знищення чужого майна з необережності" і "перетинання державного кордону України за підробленими документами". Його засудили до двох років і дев'яти місяців ув'язнення (цей термін дорівнював проведеному в СІЗО) і звільнили просто в залі суду.

Після цього Осмаєв і його дружина вирушили добровольцями на Донбас, служили в полку міліції особливого призначення "Київ". У лютому 2015-го, після загибелі командира Іси Мунаєва, Осмаєв очолив добровольчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Зараз підрозділ не бере участі в бойових діях.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1693

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]