Головна » 2019 » Листопад » 18 » У Закарпатській області інформують про порушення працівники Держекоінспекції

У Закарпатській області інформують про порушення працівники Держекоінспекції

Працівники Держекоінспекції у Закарпатській області інформують про порушення

В ході планової перевірки на дотримання вимог природоохоронного законодавства, на території ПАТ «Закарпатнерудпром», працівниками Держекоінспекції у Закарпатській області було встановлено ряд порушень.

В частині охорони атмосферного повітря: виявлено не враховані стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (колонка заправки автомобілів), об’єкт який справляє або може справити шкідливий вплив на здоров’я людей і стан атмосферного повітря, не взято на державний облік.

В частині поводження з відходами: первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються не ведеться, показник загального утворення відходів (Пзув) не визначено, декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118 не подано.

Крім того, в ході перевірки було виявлено, те що інформація про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами) за встановленою формою не подається, а контроль за станом місць розміщення відпрацьованих люмінесцентних ламп не здійснюється.

За результатами перевірки посадову особу притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 82 а також ст.78 КупАП, та винесено постанову у вчиненні адміністративного правопорушення ст.82 КуаАП на загальну суму 0,986 тис. грн., та видано припис для усунення порушень.

З метою здійснення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами органами місцевого самоврядування, належного виконання п. 4.1 розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації № 135 від 06.03.2019 “Про благоустрій населених пунктів, проведення акції “Закарпаттю чисте довкілля”, місячника “Чисті узбіччя” та встановлення єдиного санітарного дня з очищення території області” та відповідно до листів Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, надісланих на адреси сільських рад щодо вжиття відповідних заходів для ліквідації несанкціонованих звалищ відходів, розміщених вздовж берегів річок, Інспекцію в період з 30 жовтня по 7 листопада проведено позапланові перевірки на територіях Королівської, Веряцької, Чепівської сільських рад Виноградівського району та Греблянської сільської ради Іршавського району.

В ході проведених перевірок встановлено тільки часткове прибирання звалищ ТПВ, виявлено значну кількість стихійних місць скупчення твердих побутових відходів на територіях населених пунктів та в прибережно захисних смугах водних об’єктів. За результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто голів 3 сільських рад та накладено адмінстягнення на загальну суму штрафів 0,765 тис. грн. З метою усунення виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства, сільським голова вручено відповідні приписи.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-11-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1400

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]