Головна » 2016 » Квітень » 17 » У Закарпатті біженці не стають на військовий облік, не хочуть працювати і "качають" права

У Закарпатті біженці не стають на військовий облік, не хочуть працювати і "качають" права

Як поінформували з Закарпатського регіонального штабу з питань регіонального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, станом на 8 липня на території Закарпатської області зареєстровано 569 громадян.

Усім громадянам, що звернулися до регіонального штабу, надано тимчасове житло, переважно за рахунок благодійних та волонтерських організацій, повідомляє Закарпаттячко.

Дивно, що біженці не поспішають десь влаштуватися на роботу. За даними обласного центру зайнятості з усього загалу переміщених осіб лише 24 виявили бажання стати на облік до центрів зайнятості, а працевлаштувалися… 2 людей.

Центр зайнятості повідомляє, що за півроку шукачами роботи стали 19 кримчан, 27 вихідців із Донецька та 15 луганчан. На тимчасовий облік у військовий комісаріат із біженців не став жоден громадянин призовного віку. При цьому наші закарпатські хлопці на Сході віддають свої життя.

Але ще більше обурюють випадки хамського ставлення біженців до закарпатців. Непоодинокими є повідомлення про грубість переселенців, які вважають закарпатців «лохами».

"Страшне що витворяють" біженці на Закарпатті. А нещодавно преса повідомляла про те, як хулігани з явно «східняцьким» акцентом побили ужгородського художника. 

У свою чергу журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці у Facebook написав таке: «Про біженців. У Ужгороді їх близько 300. Вже дійшло до того, що приходять в управління освіти міста скандалити з вимогою відкрити в місті нову російськомовну школу, бо в школу № 3 їх дітей вже не приймають через брак місця».

А тепер просто уявіть собі, що хтось із закарпатців опинився на Сході України і вимагає відкрити українську (угорську, словацьку, румунську) школу. Важко… Проте, як повідомила порталу Про Захід начальник управління освіти Ужгорода Оксана Бабунич, ця інформація не відповідає дійсності: «Я сама побачила це повідомлення в Інтернеті і ніяк не можу зрозуміти, звідки воно взялося.

На даний момент жодних подібних заяв до нас не надходило. Всі діти, батьки яких звернулися до управління, вже влаштовані до садків та шкіл. Ніхто з них не висловлював незадоволення тим, що діти йдуть в українські класи».

Єдиним винятком стало прохання батьків перевести їх дитину в інший садок, де діє російськомовна група. Їм пішли назустріч. Оксана Юріївна каже, що при бажанні навіть якщо буде 5 дітей, батьки яких наполягають на російській мові, є можливість і ресурси створити їм окремий клас.

Закарпатці дійсно щиро готові допомагати біженцям, які втекли до нас від лихої війни. І допомагають. Бо більшість біженців дійсно потребують допомоги.

Однак як боротися з тими, хто користується добротою закарпатців? Постає питання: чи контролює наша влада біженців? Що це за люди? Звідки вони? Чи не висить за ними кримінал? Які в них наміри?

 


За матеріалами: Новини сьогодні
17-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1876

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]