Головна » 2016 » Липень » 19 » У зоні АТО загинули 7 воїнів. Ворог відновив вогонь біля ДАП. ВІДЕО

У зоні АТО загинули 7 воїнів. Ворог відновив вогонь біля ДАП. ВІДЕО

 Упродовж минулої доби в зоні проведення Антитерористичної операції загинуло семеро українських військових, ще 14 зазнали поранень.

Про це у вівторок 19 липня повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

"За минулу добу внаслідок бойових дій 7 українських військовослужбовців загинули і 14 отримали поранення", - сказав він, висловивши співчуття родинам та близьким загиблих.

Лисенко також повідомив, що вчора – 18 липня – в результаті воєнних дій 3 бойовика загинули та 14 поранені.

За словами речника, на Луганському напрямку ситуація складна, застосовують важкі міномети, гранатомети. Обстріли відбувались у темну пору доби, додав він.

На Донецькому напрямку сумарно ворожі обстріли тривали більше 8 годин, вогонь вівся з важкого і легкого озброєння вдень і вночі. Відновились обстріли поблизу Донецького аеропорту.

На Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 22 рази.

Начальник Генштабу ЗСУ пообіцяв адекватну реакцію за загиблих у зоні АТО

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що реакція за загиблих українських військових у зоні АТО на Донбасі буде адекватною.

"Болить душа за кожнуе життя наших воїнів, що вони віддали за Україну. Реакція буде адекватною", - написав Муженко на своїй сторінці Facebook у вівторок, 19 липня.

Раніше повідомлялося про те, що за минулу добу – 18 липня – російські окупаційні війська 78 разів відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Зокрема, 43 обстріли зафіксовано на Донецькому, 22 на Маріупольському та 13 - на Луганському напрямках. "Під Миронівським та Пісками, що на Донеччині, ворог застосував 122-мм артилерію. Крім цього, використовував 120-мм міномети поблизу населених пунктів Майорськ, Нижнє Лозове, Зайцеве, Авдіївка та Луганське. З мінометів калібру 82 мм противник стріляв по Кам’янці, Авдіївці, Пісках, Зайцевому, Троїцькому, Опитному та Невельському", - інформували у штабі.

Як повідомлялося, 18 липня в зоні проведення АТО один військовослужбовець загинув біля населеного пункту Луганське, п'ятеро зазнали поранення: один у Зайцевому, троє біля Авдіївки постраждали через обстріли, а ще один військовослужбовець – в Широкиному отримав поранення, підірвавшись на вибуховому пристрої. Спікер АТО Андрій Лисенко поінформував, що на Донецькому напрямку найбільш запеклі, практично цілодобові бої, тривають у промзоні Авдіївки.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1821

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]