Головна » 2017 » Липень » 31 » У зв'язку із зупинкою дипломата з ознаками сп'яніння російській стороні направлено ​​ноту

У зв'язку із зупинкою дипломата з ознаками сп'яніння російській стороні направлено ​​ноту

Міністерство закордонних справ України направило російській стороні ноту щодо керування автомобілем в нетверезому стані радником посла РФ.

"Направили ноту РФ щодо управління авто в стані алкогольного сп'яніння російським дипломатом. Грубе порушення Віденської конвенції, законів України", - написала речник МЗС України Мар'яна Беца в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в понеділок.

Як повідомлялося, пізно ввечері в неділю на Харківському шосе в Києві патрульні поліцейські зупинили автомобіль з дипломатичними номерами, за кермом якого перебував громадянин РФ, можливо, в нетверезому стані, про що було направлено відповідний рапорт в український МЗС.

"Після зупинки він пред'явив правоохоронцям дипломатичну картку радника посла РФ. Йому запропонували пройти тест на рівень алкоголю в крові, проте він відмовився. Також він відмовився пред'явити водійське посвідчення, після чого закрився в автомобілі і викликав співробітника російської дипломатичної установи", - розповів спікер Нацполіціі Ярослав Тракало.

Після приїзду на місце співробітник російської дипустанови "забрав автомобіль і водія, що знаходився всередині". Патрульні поліцейські не вилучали автомобіль, так само як і не складали протокол про адміністративне порушення за відсутністю відповідних повноважень. Про подію було складено та направлено до МЗС відповідний рапорт.

Пізніше Я.Тракало підтвердив поширену в ЗМІ інформацію, що зупиненого водія звати Руслан Требунський, він є представником прикордонної служби ФСБ РФ і його вже не вперше затримують за кермом в нетверезому стані.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-07-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1668

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]