Головна » 2014 » Березень » 19 » Угода про створення ЛитПолУкрбриг може бути підписана в червні - Міноборони Польщі

Угода про створення ЛитПолУкрбриг може бути підписана в червні - Міноборони Польщі

Угода про створення багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрбриг) може бути підписана в червні поточного року.
Про це у відповідь на інформаційний запит УКРІНФОРМу повідомили в інформаційно-пресовому департаменті Міністерства національної оборони (МНО) Польщі.

"Сторони висловлюють готовність якнайшвидше підписати Угоду між урядами Литви, Польщі та України у справі створення спільного військового підрозділу (ЛитПолУкрбриг). Попередньо термін підписання угоди визначено на червень цього року", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що це підтверджено під час зустрічей міністрів оборони України і Польщі Павла Лебедєва і Томаша Сємоняка 22 березня у Варшаві та Сємоняка з міністром оборони Литви Юозасом Олексасом 11 квітня у Вільнюсі.

Водночас відомство інформує, що рішення про місце підписання документа ще не прийнято, і воно буде узгоджено у тристоронньому форматі.

Як повідомляють в інформаційно-пресовому департаменті МНО РП, зараз здійснюється робота над проектом угоди, а остання зустріч експертів трьох сторін з цього приводу відбулася 20 березня у Варшаві. "На даний момент документ узгоджується у країнах. Припускаємо, що процедура узгоджень документа завершиться наприкінці квітня - початку травня цього року", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці березня у Варшаві під час засідання Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литви та Сейму і Сенату Польщі керівник МНО Польщі Т.Сємоняк повідомив, що інтенсивна діяльність зі створення бригади дасть змогу вже восени цього року розпочати навчання.

Ідея про створення тристоронньої бригади між Україною, Польщею та Литвою виникла в 2007 році. У 2009 році за результатами міжурядових переговорів польська сторона запропонувала створити ЛитПолУкрбриг. Передбачається, що українська сторона виділить до спільного підрозділу 545 військових, зокрема 18 офіцерів до командування бригади, а також аеромобільно-десантний батальйон, ремонтну роту, роту матеріального забезпечення, артилерійську батарею, інженерно-саперну роту, взвод військової поліції, спільний підрозділ психологічних операцій і взвод радіаційної, хімічної та біологічної розвідки.

За матеріалами: Новини сьогодні
19-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11153

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]