Головна » 2015 » Жовтень » 18 » Угорщина через навалу біженців-мусульман закриває державний кордон з Хорватією

Угорщина через навалу біженців-мусульман закриває державний кордон з Хорватією

Угорщина ухвалила рішення закрити кордон із Хорватією у ніч з п'ятниці на субботу, аби зупинити приплив мігрантів-мусульман з Близького Сходу та Північної Африки.

Про це повідомляє "Sky News" з посиланням на міністра закордонних справ країни Петера Сійярто.

"Лідери ЄС на засіданні у Брюсселі не змогли дійти згоди щодо того, як захистити кордони Греції, тому Угорщина була змушена сама захищати свої зовнішні кордони", - сказав він.

За словами Сійярто, у прикордонній території будуть створені дві "транзитні зони", де мігранти зможуть подавати заяви на отримання статусу біженця.

Наприкінці вересня міністри внутрішніх справ ЄС прийняли рішення щодо перерозподілу останньої - 120 тисячної - хвилі біженців додатково до 40 тисяч біженців, щодо яких було домовлено ще навесні.

При цьому низка країн Європи виступають проти будь-яких квот на біженців й готові приймати їх лише на добровільній основі. Словаччина навіть вирішила позиватись до ЄС через план з розподілу біженців.

З початку 2015 року з арабських країн Північної Африки та Близького Сходу до ЄС вже прибуло понад півмільйона нелегальних мігрантів. Це вдвічі більше, ніж торік, стверджують у Міжнародній організації міграції (МОМ).

Нечувана для ЄС хвиля біженців походить передусім з Сирії, де після прибуття російського війського контингенту, що воює на стороні тамтешнього диктатора Башара аль-Асада, знову поновилися бойові дії.

При цьому російська пропаганда намагається скористатися спровокованою Москвою навалою біженців й подає це явище як дещо неймовірно катастрофічне, тоді як близькі до Кремля окремі європейські політики, котрим, скажімо, вважається чинний угорський прем'єр Віктор Орбан в свою чергу послуговуються ультраправою риторикою під час оцінки цієї ситуації, чим ще більше "грають в інтересах Путіна", говорять політологи.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1918

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]