Головна » 2019 » Березень » 14 » Угорськомовні вчителі Закарпаття отримують доплату від уряду Угорщини - підтвердила міністр Гриневич

Угорськомовні вчителі Закарпаття отримують доплату від уряду Угорщини - підтвердила міністр Гриневич

Міністр Гриневич підтвердила, що угорськомовні вчителі Закарпаття отримують доплату від уряду Угорщини

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич підтвердила, що угорські вчителі Закарпаття отримують грошову допомогу з Угорщини

І сказала це міністр з тривогою, в контексті того, що угорськомовні вчителі підтримують Угорщину в тому, щоб викладання предметів в угорськомовних школах було виключно на угорській мові.

"Очевидно, що угорці, наприклад, не хочуть змінювати нічого - "давайте всі предмети будуть в школах угорською мовою". Ми вже бачимо, до чого це призвело. Дуже часто є опір з боку вчителів, тому що не секрет, що Угорщина як країна доплачує українським вчителям за те, що вони викладають угорською мовою", - розповіла Лілія Гриневич радіо НВ.

Насправді, доплата угорськомовним вчителям існує вже не один рік.

Як ми розповідали, уряд Угорщини до 2018 року виплачував по 300 євро одноразової допомоги угорськомовним вчителям Закарпаття. У 2018 році розмір доплати вже склав 700 євро на рік, а з цього року він зріс до 900 євро. Загалом ця доплата коштує уряду Угорщини до 5 мільйонів євро на рік.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1499

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]