Головна » 2014 » Травень » 20 » Украинские военные гордятся достижениями в Славянске. ВИДЕО

Украинские военные гордятся достижениями в Славянске. ВИДЕО

Ситуація під Слов'янськом залишається напруженою. Там триває антитерористична операція.

Тактика бойовиків дедалі цинічніша. Вони розташовують вогневі позиції в будинках та навіть дитячих садках.

У нас "двохсотий", - ця сумна інформація знову звучить у динаміках польових радіостанцій. Вантаж "Двісті" - значить, у військових є загиблий.

На світанку бойовики напали на український блокпост в районі телевежі. Мінометну позицію, з якої вели обстріл, вони замаскували на території дитячого садка.

Влад Селезньов, представник міністерства оборони України:

- Говорит о том, что обстреляли шестой блокпост.

На передовій обстановка залишається тяжкою. Українські позиції обстрілюють по кілька разів на день. Але охочих боротися за Батьківщину не стає менше. Багато їдуть сюди власним коштом. Михайло тримав свій бізнес у Жмеринці, але вирішив змінити комфортне життя бізнесмена на скромний солдатський побут.

Михайло Карпа, гвардієць, розповідає, як їхав зі Жмеринки, як був приватним підприємцем.

На своїй машині, яку тут уже прозвали “Крокодилом”, Михайло курсує між блокпостами. Розвозить продукти і воду. Бронеплитами прикрита передня частина. Ззаду немає навіть дверцят. Та вони й не потрібні, кажуть гвардійці. Так легше залишати авто в разі атаки. А вона можлива навіть на відносно безпечних ділянках траси під Слов'янськом.

Володимир Бойко ще недавно був активістом Майдану. Тепер він "Десантура", старший лейтенант двадцять 5-ї аеромобільної бригади. Каже, диверсійні групи противника діють жорстоко і холоднокровно.

Напад, про який говорить Володимир, знімали журналісти російської компанії "ЛайфНьюз ". Саме їх групу затримали українські силовики поруч з вогневою позицією бойовиків. Вилучена у них техніка викликає сумнів, що ці люди займалися лише журналістською діяльністю.

Влад Селезньов, представник міністерства оборони України:

- Про те, що серед устаткування знайшли електронні пристрої подвійного призначення.

"ЛайфНьюз" - це літописці слов'янських диверсантів. Бойовики попереджають російських "стримерів" про атаки і планують їх так, щоб у всій красі зобразити свої "подвиги".

Судячи з того, що на позиції знайшли переносний зенітно-ракетний комплекс, знімальна група мала зафіксувати, як терористи збивають українські вертольоти.

Ольга Сас, Андрій Цаплієнко, Сергій Дубінін


 


За матеріалами: Новини сьогодні
20-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11247

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]