Головна » 2016 » Січень » 7 » Україна святкує Різдво Христове

Україна святкує Різдво Христове

Сьогодні, 7 січня, відзначають Різдво Христове - одне з найбільших християнських свят, яке встановлено на честь народження Сина Божого.

Різдво в цей день урочисто святкують церкви, що використовують у своєму літочисленні юліанський календар (7 січня відповідає 25 грудня за старим юліанським календарем). Зокрема, це всі Українські православні церкви, Українська греко-католицька церква, а також Єрусалимська, Грецька в Єрусалимі, Сербська, Македонська, Грузинська, Чорногорська, Польська, Російська, Ефіопська, Коптська православна церква, усі монастирі на горі Афон, старообрядці та католики східного обряду.

Згідно з Писанням, Богородиця народила Ісуса Христа, якому була уготована доля Спасителя, під час перепису населення в Віфлеємі. Оскільки місто було переповнене, і там не знайшлося місця для постою в будинках, Марія разом з Йосифом розташувалися на нічліг у хліву, поруч з домашньою худобою. У момент народження Спасителя на небі засяяла Віфлеємська зірка, яка вказала шлях волхвам, що принесли свої дари маленькому Ісусу.

У пам'ять про цей світлий день християни щороку збираються на урочисті богослужіння.

Водночас сьогодні закінчився Різдвяний (Пилипів) піст, який передував святу, і починаються 11-денні святки, які супроводжуються народними гуляннями. В Україні здавна у ці дні водили вертеп, співали колядки і бажали всім добра на весь рік.

Відзначимо, в Києві заплановані cвяткові заходи у всіх центральних районах міста. Події розгортатимуться на Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій площах, на Співочому полі і в парку імені Шевченка.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1926

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]