Головна » 2013 » Вересень » 28 » Українські фігуристи пробилися на Олімпіаду в Сочі

Українські фігуристи пробилися на Олімпіаду в Сочі

Українська спортивна пара Єлизавета Усманцева-Роман Талан здобула олімпійську ліцензію, посівши 8 місце на міжнародному турнірі Nebelhorn Trophy в Оберстдорф (Німеччина). Про це повідомиляє Українська федерація фігурного катання на ковзанах.

Українська пара Усманцева-Талан посіла восьме місце з результатом 141,45 балів і отримала ліцензію, яка дозволить переможцям національного чемпіонату в парному катанні представляти Україну на Олімпійських іграх в Сочі.

Переможцями турніру стали чемпіони світу росіяни Тетяна Волосожар і Максим Траньков, які виграли коротку і довільну програми і набрали в сумі 231,96 бала.

Друге і третє місце посіли німецькі пари Мейлін Венде - Даніель Венде і Марі Вартманн - Аарон Ван Клів з результатами відповідно 174,88 та 162,81 бала.

Таким чином, розіграно усі квоти на участь в Олімпійських іграх в парному катанні. По три спортивні пари в Сочі виставлять Росія і Канада, по дві - Німеччина, Франція, Китай,США та Італія, по одній - Україна, Великобританія, Естонія та Ізраїль.

За путівку на зимову Олімпіаду-2014 в Оберстдорфі змагається ще один представник України - Яків Годорожа у чоловічому одиночному катанні. Після короткої програми він посідає 9 місце. У суботу, 28 вересня, чоловіки виступають з довільною програмою.

Міжнародні змагання Nebelhorn Trophy традиційно є ще одним відбором на Олімпійські ігри для тих фігуристів, які не пройшли кваліфікацію на чемпіонаті світу.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11271

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]