Головна » 2018 » Грудень » 7 » Урочистості із нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі відбулися в Ужгороді

Урочистості із нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі відбулися в Ужгороді

В Ужгороді відбулися урочистості із нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі

100-річчя відновлення незалежності Польщі

Сьогодні, 7 грудня, в атріумі облради відбулися урочистості з нагоди Національного свята незалежності Польщі у 100-ту річницю її відновлення, організовані Генеральним консульством Республіки Польща у Львові.

Участь у заході взяли: Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі, керівники краю – перший заступник голови облради Йосип Борто та в.о. голови ОДА Ярослав Галас, заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок, представники дипломатичних та консульських корпусів, керівники правоохоронних та контролюючих структур, громадські та культурні діячі області.

 Розпочали урочистості із виконання гімнів України та Республіки Польща, пізніше звучали виступи-вітання гостей та запрошених.

Із вітальним словом виступив Рафал Вольскі, який відмітив, що із листопада 1918 року, почала формуватися незалежна Польська держава та було сформовано перший демократичний уряд. Промовець зазначив про сучасні тісні українсько-польські культурні, бізнесові та наукові зв'язки, які із року у рік міцнішають та переходять у якісно нові площини.

Виголосили також вітальні промови заступник голови облради Йосип Борто та в.о. голови облдержадміністрації Ярослав Галас.

Йосип Йоспович звертаючись до присутніх та Генерального консула Республіки Польща у Львові пана Рафала Вольскі, зазначив: "Від імені голови Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса, усього депутатського корпусу краю та від себе особисто дозвольте привітати Вас із нагоди Національного свята незалежності Польщі у 100-ту річницю її відновлення. Сьогодні Україна та Республіка Польща демонструють конструктивне ділове співробітництво у соціально-економічній, туристичній, освітній та культурній сферах. А підтримувана Вами успішна багатогранна міжрегіональна співпраця Закарпатської області з Підкарпатським воєводством, котра, на моє глибоке переконання, буде надалі динамічно розвиватися та набиратиме нових форм, ще більше зміцнює зв'язки між нашими державами. Тож, користуючись приємною нагодою, бажаю Вам, вельмишановний пане Генеральний консуле, доброго здоров'я і нових успіхів у відповідальній діяльності, а дружньому польському народові – подальших звершень у процесах утвердження відкритого, демократичного суспіль
ства, впевненого і сповненого оптимізму поступу в майбутнє, миру та процвітання."

По завершенні урочистостей відбувся концерт, на якому звучали класичні твори у виконанні студентів Ужгородського музичного коледжу ім. Дезидерія Задора та Камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії.

Прес-служба Закарпатської облради


За матеріалами: Новини сьогодні
07-12-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1493

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]