Головна » 2014 » Жовтень » 25 » В Естонії заявили, що вже почали від'єднання балтійських електромереж від Росії

В Естонії заявили, що вже почали від'єднання балтійських електромереж від Росії

У країнах Балтії та Польщі обговорюють від'єднання енергомереж від РФ.

Голови комісій у справах ЄС парламентів Балтійських країн і Польщі сьогодні обговорили в Нарві можливість від'єднання балтійських енергомереж від Росії для зміцнення енергетичної безпеки. Про це повідомляє російське агентство РИА Новости з посиланням на прес-службу естонського парламенту.

"Від'єднання балтійських електромереж від Росії вже розпочато. В серпні Єврокомісії було подане клопотання про фінансування третього електричного з'єднання між Естонією і Латвією, яке має бути побудовано до 2020 року. Крім цього, необхідні три електричних з'єднання між Литвою і Польщею", - повідомив голова комісії у справах ЄС естонського парламенту Калле Паллінг.

На зустрічі також обговорили необхідність розвитку єдиного ринку газу. Як позитивний приклад було визначено майбутнє відкриття терміналу природного газу в литовській Клайпеді в наступний понеділок. Сторони вважають, що завдяки терміналу залежність регіону від монополіста в газовому секторі російського "Газпрому", знизиться. Підвищиться енергетична безпека в усьому регіоні.

Раніше повідомлялося, що СПГ-термінал у Клайпеді почне діяти на початку грудня. Потужність терміналу складатиме майже 2-3 мільярдів кубометрів на рік.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-10-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11140

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]