Головна » 2020 » Січень » 25 » В конфлікті України та Угорщини зацікавлена Росія та місцева угорська еліта

В конфлікті України та Угорщини зацікавлена Росія та місцева угорська еліта

Росія та місцева угорська еліта зацікавлена в конфлікті України та Угорщини.

Аналізуючи історію конфлікту між Україною та Угорщиною, можна однозначно сказати, що хтось десь «тягне» за ниточки та штучно його створює. Факт той, що офіційний Київ, або не розуміючи, або граючи на користь Росії та місцевих угорських керівників, йде у них на поводу.

Першим суттєвим кроком влади України, що спровокував напруження у дипломатичних відносинах двох держав, стала відмова створити угорський виборчий округ на виборах у Верховну Раду України. Чому відмовили, наразі незрозуміло. Водночас в угорському парламенті є представник української діаспори, яка сама його обирає.

Другим кроком стало прийняття Закону про мову, що суттєво вдарило по всім національним меншинам і що стало причиною блокування Угорщиною вступ України до НАТО. Назріває питання, а кому в першу чергу це блокування вигідне? Однозначно Росії. Російська Федерація не хоче мати біля своїх кордонів ще одну державу, яка є в альянсі, і тут Угорщина зіграла їм на руку.

Важко оминути увагою місцеві угорські еліти, керівництво угорських партій та фондів, для яких програш на минулих виборах до Верховної Ради України Василя Брензовича та конфлікт з Україною, теж обернувся на козир. В очах Будапешта вони «повстали», як принижені та знедолені та «вбиті» українськими правоохоронцями, які підозрювали їх у підкупі виборців. Відповідно, це дало їм право просити ще більшої допомоги та підтримки.

Останнім кроком української влади, що ще більше загострив конфлікт між державами стало прийняття Закону про освіту. Згідно з документом Угорщині доведеться створювати та фінансувати на Закарпатті приватні угорські школи, щоб вчити дітей після п’ятого класу, якщо вона хоче, щоб місцеві угорці навчалися угорською. Відповідно фінансування знову піде через угорські приватні фонди, які контролює місцева угорська еліта.

Однозначно можна сказати, у разі якщо офіційний Київ не змінить свого ставлення до угорського питання і не перестане боятися так званого угорського сепаратизму, це буде на руку нашому північному сусідові та місцевим угорським елітам, які живуть з того.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-01-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1403

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]