Головна » 2018 » Вересень » 14 » В НАТО розповіли про ставлення до України та Росії - підтримка реформ і політика стримування

В НАТО розповіли про ставлення до України та Росії - підтримка реформ і політика стримування

Підтримка реформ і політика стримування: в НАТО розповіли про ставлення до України та Росії

В НАТО запевнили Україну у своїй підтримці

Першочерговим завданням для НАТО у співпраці з Україною є підтримка та допомога у проведенні фундаментальних реформ. Про це заявив помічник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Алехандро Альварґонзалес на зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

Про це повідомляє прес-служба YES.

"Україна зараз переживає ситуацію, в якій нам потрібно повертатись до основних принципів і компромісів. Такий компроміс був досягнутий у 2008 році в Бухаресті та підтверджений на останньому саміті в Брюсселі, де були визнані наміри України вступити до НАТО. Існували певні труднощі в минулому, але, думаю, рано чи пізно це стане реальністю", – сказав Альварґонзалес.

До того часу ми працюватимемо над питанням допомоги Україні. Підтримуватимемо її в проведенні реформ, які є глибокими і важливими для перетворення України на сильнішу країну, – додав помічник генсека Альянсу.

Щодо стосунків НАТО з Росією, він зазначив, що політика Альянсу ґрунтується на стримуванні та діалозі. А для ефективного стримування Росії необхідна перш за все єдність всіх 29 країн-членів НАТО.

"Ситуація з Росією провокує нас щоденно, але є спільне розуміння і політика стосовно Росії, підтримувана усіма членами. Це стримування та діалог. У стримуванні мовиться про військову міць і політичну волю до її використання у разі необхідності. Для НАТО важлива єдність, адже якщо немає єдності ‒ немає стримування. Всі члени НАТО мають чітке розуміння того, як це повинно працювати", ‒ додав помічник генерального секретаря НАТО.

Що таке НАТО?

Військово-політичний блок, який об'єднує більшість країн Європи, США і Канади. Це "трансатлантичний форум" для проведення країнами-союзниками консультацій з будь-яких питань, що зачіпають життєво важливі інтереси його членів, включаючи події, здатні поставити під загрозу їхню безпеку. Однією з цілей НАТО є забезпечення стримування будь-якої форми агресії щодо території будь-якої держави-члена НАТО або захисту від неї. На сьогодні членами НАТО є 29 країн.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-09-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1567

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]