Головна » 2014 » Липень » 27 » В Одесі відзначають День Українського Флоту

В Одесі відзначають День Українського Флоту

27 липня 2014 р. Міністр культури України Євген Нищук взяв участь в урочистостях, присвячених Дню Українського Флоту. Заходи пройшли у місті Одеса, де нині розмістилася головна база Військово-Морських Сил України. 

До церемонії долучилося керівництво міста - одеський міський голова Геннадій Труханов, заступник одеської ОДА Володимир Булахов, а також  Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил, контр-адмірал Сергій Гайдук, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Думанський, контр-адмірал України, командувач ВМС України (2006-2010 рр), Міністр оборони (2014) - Ігор Тенюх, керівники ветеранських організацій та силових структур міста. 

"Військовий моряк - це не професія, це - покликання. Екіпажі кораблів, пілоти морської авіації і багато інших відзначають це свято в морі. На постах і базових таборах, оберігаючи Незалежність і недоторканність нашої держави. Я хочу подякувати усім військовим морякам за мужність і вірність, професіоналізм і відвагу. Окрема подяка ветеранам флоту, які своїм прикладом, досвідом надихають нас на виконання завдань, поставлених державою" - зазначив Командувач ВМ ЗС України Сергій Гайдук. 

Цього разу ініціатори заходу, з огляду на складну військову, соціальну та політичну ситуацію в країні відмовилися від масштабних святкувань. Урочистості розпочали на території Центрального парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка,  де були покладені квіти до пам'ятника невідомого матроса. Потому учасники церемонії перемістились на зовнішній рейд Одеси, де з флагману Військово-Морських Сил України Фрегату U-130 «Гетьман Сагайдачний» був спущений на воду символічний вінок - в пам'ять тих, для кого море стало великою братською могилою. 

"Україна має древню морську славу, славу її флоту. Символічно, що саме сьогодні тут, в Одесі, яка тепер стала морським форпостом України, я мав честь побувати на Фрегаті "Гетьман Сагайдачний". Адже слава нашого флоту починалася колись на Чорному морі саме з Сагайдачного - його вмілих дій як командувача та його легендарних  козацьких чайок. - додає Міністр культури України Євген Нищук. У часи боротьби за Незалежність України одними з перших у Чорному Морі наші моряки підняли жовто-блакитний прапор, показовими були й героїчні вчинки моряків. І, так сталось, що і сьогоднішній день набув великого символічного змісту. Український флот нині перед великими ризиками, але їх високий професіоналізм та мужність і наша віра допоможе разом перемогти ворога". 

Ввечері 27 липня біля Потьомкінських Сходів та пам'ятника Дюку Рішельє запланований невеликий концертний захід.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
27-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11161

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]