Головна » 2016 » Березень » 22 » В рамках 7-ї хвилі мобілізації наберуть 5-10 тисяч осіб - Порошенко

В рамках 7-ї хвилі мобілізації наберуть 5-10 тисяч осіб - Порошенко

У рамках чергової мобілізації до Збройних сил України планується призвати від 5 до 10 тисяч осіб, заявляє президент України Петро Порошенко.

"На сьогодні "пожежний" етап комплектації ЗСУ завершено. Ще раз підкреслюю, що на цьому тижні мною буде підписано указ про демобілізацію. Буде відправлено додому 45 тис. військовослужбовців. Причому мобілізація буде обмежена цифрою до 5 або 10 тис. осіб", - заявив Порошенко у вівторок в Києві на зустрічі з командирами Збройних сил України середньої ланки управління (бригад, батальйонів).

Президент також додав, що планується істотно скоротити плани з мобілізації.

"Ще раз підкреслюю, що моя задача - щоб левова частина комплектації (частин і підрозділів - ред.) відбувалася через контрактну складову", - сказав президент, нагадавши, що влада робить все для підвищення привабливості служби за контрактом.

Як повідомлялося, шоста хвиля часткової мобілізації пройшла в червні-серпні 2015 року.

27 лютого міністр оборони Степан Полторак заявляв, що завдяки збільшенню кількості контрактників в разі прийняття рішення про чергову хвилю мобілізації, план буде істотно менший, ніж раніше.

"Якщо у нас (у перебігу демобілізації, запланованої на березень-квітень - ред.) звільняється зараз 45 тис. особового складу, то тепер навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тис., тобто в рази менше, ніж було раніше. Це все завдяки тому, що було прийнято правильне рішення про збільшення грошової допомоги", - сказав Полторак.

Раніше Порошенко зазначав, що в подальшому формування українського війська має проходити, перш за все, за контрактним принципом.

За планами число контрактників у Збройних Силах України поступово збільшать до 70% від чисельності рядового, сержантського і старшинського складу.

Раніше в Міноборони повідомляли, що з початку 2016 року в Україні кількість охочих вступити на військову службу за контрактом перевищила 12 тис. осіб, з яких понад 9,3 тис. вже підписали контракти.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1865

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]