Головна » 2023 » Липень » 10 » В телефонній розмові Байден та Ердоган висловили спільне зобов’язання продовжувати підтримку України

В телефонній розмові Байден та Ердоган висловили спільне зобов’язання продовжувати підтримку України

Президент США Джо Байден розмовляв в неділю з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, йдеться в повідомленні про телефонну розмову, розміщеному на сайті Білого дому.

«Вони обговорили коло питань, які лідери НАТО розглядатимуть на саміті, висловили спільне зобов’язання продовжувати підтримку України та розглянули зусилля щодо зміцнення наших двосторонніх зв’язків. Президент Байден також висловив бажання якомога швидше прийняти Швецію до НАТО», - йдеться в повідомленні Білого дому.

Як повідомляв раніше Голос Америки, з 9 по 13 липня президент Байден планує відвідати Велику Британію, Литву та Фінляндію. "Президент Байден спершу відправиться до Лондона, Велика Британія, для зустрічей з королем Карлом III і прем’єр-міністром Ріші Сунаком для подальшого зміцнення тісних відносин між нашими країнами", - йдеться у повідомленні речниці Білого дому Карін Жан-П’єр.

У Білому домі повідомляють, що 11-12 липня президент вирушить до Вільнюса для участі в 74-му саміті НАТО. 13 липня президент Байден відвідає Гельсінкі, де візьме участь у саміті лідерів США та скандинавських країн. Детальніше про поїздку буде повідомлено найближчим часом, йдеться у повідомленні Білого дому.

Як повідомляв раніше Голос Америки, речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в недільному інтервю на каналі ABC, відповідаючи на запитання щодо саміту НАТО та ймовірного членства України у майбутньому, сказав, що союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, але Київ повинен здійснити економічні та політичні реформи, перш ніж приєднатися до Альянсу, хоча Захід продовжить допомагати Києву захищатись від війни росії.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1440

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]