Головна » 2015 » Березень » 11 » В трейлері фільму про Крим висловлювання Путіна можна розцінювати як "явку з повинною" - МЗС України

В трейлері фільму про Крим висловлювання Путіна можна розцінювати як "явку з повинною" - МЗС України

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що озвучені в трейлері фільму "Крим. Шлях на Батьківщину" висловлювання російської сторони можна розцінювати як "явку з повинною", що буде використана в подальшому для притягнення до міжнародно-правової відповідальності.

"Ми звернули увагу на анонс цього фільму, зокрема, на ті уривки висловлювань президента Росії, які були озвучені в цьому анонсі. Не те, щоб ми почули щось нове, досі нам не відоме... Але проанонсовані визнання є дуже важливими в контексті майбутньої відповідальності", - сказав спікер МЗС Євген Перебийніс на брифінгу в середу, 11 березня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що фактично Росія таким чином визнала, що Крим був захоплений за наказом вищого російського керівництва з використанням спецслужб і Збройних сил Росії.

Речник МЗС наголосив: "Цими зізнаннями РФ фактично визнала, що скоїла міжнародний злочин - незаконне, з порушенням всіх міжнародних норм заволодіння територією іншої держави шляхом військової агресії. І обтяжувальним фактором при цьому є те, що це була держава - член Ради Безпеки ООН".

"Така, з дозволу сказати, міжнародна явка з повинною, очевидно, має для Кремля якусь внутрішньополітичну іміджеву користь. Нам зараз аналізувати це абсолютно нецікаво. Головне, що публічні визнання російського керівництва у відвертому нехтуванні міжнародним правом і спланована окупація Криму усуває найменші сумніви в тому, що Росія кинула виклик усталеним принципам сучасного світоустрою і повинна понести за це відповідну міжнародно-правову відповідальність", - заявив Перебийніс.

Він додав, що повна версія фільму може стати доказом у розслідуванні дій Росії.

Раніше в ЗМІ з'явилося повідомлення, що телеканал "Росія" до річниці окупації Криму РФ готує прем'єру нового документального фільму "Крим. Шлях на Батьківщину". Пізніше у вільному доступі з'явився трейлер до фільму, що складається переважно з інтерв'ю президента Російської Федерації Володимира Путіна, який розповідає про ці події і свою причетність до них.

"Я всім моїм колегам... сказав, що ситуація розгорнулася таким чином в Україні, що ми змушені розпочати роботу з повернення Криму до складу Росії... І поставив певні завдання, сказав, що і як ми повинні робити", - розповів Путін в інтерв'ю.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вже доручив Міністерству юстиції України направити в Гаазький трибунал цей трейлер фільму "Крим. Шлях на Батьківщину".


За матеріалами: Новини сьогодні
11-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1927

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]