Головна » 2013 » Липень » 28 » В УПЦ КП на святкування 1025-річчя Хрещення Русі прийшли тисячі людей і трохи міліціонерів

В УПЦ КП на святкування 1025-річчя Хрещення Русі прийшли тисячі людей і трохи міліціонерів

Кілька тисяч людей зібралося біля Володимирського собору на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі. У даний час в соборі завершується святкова служба. Вхід в собор вільний.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ також більше тисячі людей зібралися біля стін собору. Для тих, хто не може пройти в усередину або втомився стояти на площу перед собором виведена звукова трансляція служби.

Після завершення служби відбудеться хресний хід до Володимирської гірки на чолі з патріархом УПЦ КП Філаретом. Підходи до собору не перекрито. Порядок охороняють кілька десятків співробітників міліції.

Нагадаємо, День хрещення Київської Русі - України відзначається щорічно 28 липня. Цього року виповнюється 1025-річчя хрещення. Учора в Києві хрещення відзначали президенти України, Росії, Сербії, Молдови. У столицю України на святкування хрещення також приїхали дев'ять патріархів.

Нагадаємо, 27-28 липня в Україні на державному рівні відзначають 1025-річчя хрещення Київської Русі.

У суботу, 27 липня, на Володимирській гірці в Києві пройшов урочистий молебень з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі. У молебні взяли участь глава Російської православної церкви патріарх Кирило і глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир.

Зазначимо, що перед приїздом патріарха Кирила на київському залізничному вокзалі правоохоронці огородили щитами територію біля виходу з переходу, який веде до платформ, а також встановили металошукачі.

27 липня вранці на Київський вокзал прибув броньований поїзд, в якому на святкування 1025 річниці Хрещення Русі прибуло все вище духовенство РПЦ на чолі з патріархом Кирилом.

Також за несанкціоноване проведення акції на Майдані Незалежності правоохоронці затримали 10 осіб. Вони були доставлені до райуправління, щодо їх складено адмінпротоколи за порушення правил проведення масових заходів (за ст. 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).


За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11357

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]