Головна » 2013 » Жовтень » 22 » В Ужгороді для нужденних діють 5 пунктів безкоштовного харчування

В Ужгороді для нужденних діють 5 пунктів безкоштовного харчування

Більше двох років в Ужгороді діє благодійна організація, волонтери якої у 5-ти пунктах щотижня годують понад дві сотні осіб, серед яких 50-80 - це діти (на сьогодні роздано близько 13000 обідів). Крім того, з людьми  працюють спеціалісти, які допомагають їм відновитись як фізично, так і душевно.

Детальніше про благодійний проект та майбутні ідеї під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі журналістам розповіли Роберт Горняк, голова ГО "Бахтале рома - Щасливі роми",Олена Горняк, заступник голови та член громадської організації Степан Фечо.

За словами Олени Горняк, спільно з іншими благодійними фондами організація «Щасливі роми» годує безпритульних, а також людей старшого віку та дітей з неблагополучних сімей. Щоп’ятниці обіди роздають у районі ринку «Білочка» біля старої хімчистки, починаючи з 13.00. Щочетверга – у «новому районі» на ринку, щосуботи – на вул. Тельмана годують близько 50 дітей. На «п’яному базарі» гарячі обіди роздають щосереди, а щовівторка організація годує дітей на мкрн. Радванка.

Роберт Горняк наголосив: «Наша мета – не просто нагодувати людей, а надати їм необхідну допомогу. Ми побачили конкретну проблему у місті і побачили, що можемо допомогти. Зібралися люди, які підтримали нас. Один з учасників проекту, наприклад, протягом півроку годував людей за власні кошти».

Також Олена Горняк розповіла, що організаціє має домовленість у Києві з реабілітаційними центрами, де закарпатці можуть позбутися залежності.

Степан Фечо зауважив, що окрім обідів представники організації також проводять бесіди з ромськими сім’ями, переконують матерів стимулювати дітей відвідувати школу. 

«В Ужгороді є справді дуже голодні люди. Вони приходять по кілька разів попросити «добавку» під час наших обідів, приносять із собою баночки з дому, щоб взяти з собою трохи їжі. Суспільство повинно звернути увагу на цих людей. Ми не думали, що їх так багато, поки не почали організовувати благодійні обіди. Людей, які потерпають від голоду, в Ужгороді – близько 300-400», - каже С. Фечо.

«Коли людина робить добро, її життя чогось варте. Коли можеш протягнути руку допомоги – ти повноцінний громадянин цієї країни», - підсумував діяльність організації «Щасливі роми» Роберт Горняк. За його словами, мета організації – організувати обіди у всіх районах, де їх потребують. У найближчих планах – відкриття пунктів на вулицях Загорській та Гагаріна. Для цього необхідні люди (волонтери) та фінанси. А згодом – організація центру реабілітації, щоб допомагати людям на Закарпатті, а не спрямовувати їх до Києва. Також гостро стоїть питання медичної допомоги та документів.

ГО «Щасливі роми» сподівається, що наступного року кошти на благодійні обіди будуть закладені у бюджеті, а також висловлює вдячність міській владі і ТЦ «Дастор» та його відвідувачам за акцію, де ужгородці допомагають зібрати продукти, з яких потім і готують обіди. Олена Горняк також подякувала пекарні «Клім-Хліб» за хліб для обідів та відзначила вклад волонтерів. 


За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11230

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]