Головна » 2012 » Серпень » 9 » В Ужгороді на фестивалі "ПораБуло Фест" організатори обіцяють здивувати гостей

В Ужгороді на фестивалі "ПораБуло Фест" організатори обіцяють здивувати гостей

"ПораБуло Фест-2012" пройде в обласному центрі Закарпаття вже вчетверте і триватиме впродовж 30-31 серпня. Якщо минулого року за один день фестиваль збирав близько 700 відвідувачів, то цьогоріч організатори очікують на збільшення їх до 2 тисяч за два дні.

Передусім – через те, що програму фестивалю планується значно розширити, запропонувавши гостям різнопланові і різнотематичні заходи. "Під час фестивалю все культурне життя міста сконцентровано в одному часі і просторі, ми втілюємо його за 2 дні, збираючи всіх активних і творчих людей", – зауважила під час прес-конференції одна з організаторів "ПораБуло Фесту" Наталя Тарнай. 

Минулого року, розповіли організатори, на фестивалі діяли 42 "подієві" локації, цьогоріч їх буде ще більше. Так, програма "ПораБуло Фесту" поділятиметься на кілька секторів: прикладні і спортивні майстер-класи, концертна програма, показові виступи, мистецтво. А вже у кожній категорії проходитимуть усілякі заходи, зокрема, майстер-класи з гончарства, розпису одягу, зав’язування вузлів; флеш-моби – на тему бойових мистецтв і танцювальний; йога та медитація, ходіння по паралельних мотузках на висоті. Заплановані і показові виступи з фрі-рану та паркуру, а ще – вогняне і діодне шоу, шоу перукарів і показ дизайнерського одягу.  

Цього року, зауважили організатори, акцент фестивалю буде зроблено на образотворчому мистецтві і мистецтві експериментальному. "У проведенні нинішнього "ПораБуло" ми співпрацюємо з культурним центром з Кошице "Табачка". Так, під час фестивалю працюватимуть митці центру, картини, створені ними, потім продаватимуться під час виставки. Діятиме на фестивалі й окрема художня виставка", – розповіла ще одна організатор фестивалю Юлія Миронова.

Оголосили організатори і про конкурс короткометражного кіно, що його заплановано в рамках "ПораБуло Фест": "Брати участь у конкурсі можуть всі бажаючі. За умовами, він охопить три категорії – кіно-кліп (до 3 хвилин), которкометражний сюжетний (до 10 хвилин) і відеоарт (до 5 хвилин). Для оцінювання робіт, крім того, що працюватиме журі з місцевих спеціалістів, ми дистанційно працюватимемо з режисерами авторитетними, але хто це буде – поки інтрига", – розповіла Наталя Тарнай.

Пообіцяли організатори і якісне музичне наповнення, серед іншого, і участь в концертній програмі закордонних гуртів і музикантів. "Крім місцевих гуртів, будуть також багато приїжджих, українських обов’язково – з Івано-Франківська, як мінімум. Участь закордонних митців, як на нас, є великим кроком, бо це свідчення про вихід фестивалю на міжнародний рівень, про розвиток заходу. Розширення ж фестивалю – це перщі кроки до створення культурного регіонального центру, але це вже інша розмова, говорити про це можна лише згодом", – зауважили організатори "ПораБуло Фест".

Щодо квитків на фестиваль: передпродаж буде відкрито приблизно за місяць до дати його проведення, у передпродажі квитки коштуватимуть 40 гривень на 2 дні, в день фестивалю – 35 гривень на вході за умови наявності флаєру. Детальна програма фестивалю вже найближчим часом з’являтиметься в мережі Інтернет: на офіційному сайті фестивалю і на сторінках в соціальних мережах. "Ми відкриті і готові до співпраці з усіма зацікавленими – меценатами, спонсорами, адже багато чого зосереджується на засобах реалізації і не в останню чергу залежить від кошторису", – підсумували організатори "ПораБуло Фест - 2012".


За матеріалами: Новини сьогодні
09-08-2012
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11974

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]