Головна » 2013 » Серпень » 3 » В Ужгороді показували німе кіно про будівництво соціалізму в Україні

В Ужгороді показували німе кіно про будівництво соціалізму в Україні

Незважаючи на розвиток технологій та невимовний багаж можливостей митці досі часто звертаються до старих добрих методів творіння, перевірених часом. Так можна сказати і про німе кіно, яке все давно потіснило кіно "говірне", так би мовити.

Однак те, що воно не втрачає своєї сили та шарму свідчить те, що останні роки режисери беруться за зйомки саме таких фільмів. Адже тут у першу чергу має значення акторська гра. Спробуй передати гаму людських переживань кількома рухами та поглядом, не проронивши при цьому ні слова. Силу німого кіно відзначила і кіноакадемі, присудивши минулого року Оскара німому кіно.

Ужгород, на щастя не залишається осторонь світових тенденцій. Днями у місті показали фільм радянського режисера Дзиґи Вертова про період будівництва соціалізму в Україні – у супроводі сучасної музики Антона Байбакова. Його вважають одним із засновників та теоретиків документального кіно.

Історія у фільмі «Одинадцятий» відбувається на фоні кадрів, відзнятих у 1928 році. Режисер їх об’єднав, щоб показати глядачам події періоду індустріалізації, зведення промислових гігантів, зокрема, будівництво Дніпровської ГЕС. Це перша з трьох авангардистських стрічок, які Вертов знав в Україні.

За матеріалами: Новини сьогодні
03-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11198

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]