Головна » 2016 » Жовтень » 15 » Вчитися патріотизму у китайських гастарбайтерів Кирило закликав росіян

Вчитися патріотизму у китайських гастарбайтерів Кирило закликав росіян

Патріарх РПЦ Кирило (Гундяєв) рекомендував російським співвітчизникам за кордоном брати приклад з трудових китайських мігрантів.

"У великій кількості міст в Європі і Америці є такі "чайна-таун". Це цілі райони міста, де живуть китайці. Вони працюють, отримують гроші, найчастіше гроші відсилають до Китаю. Але це китайці, що зберігають нерозривний зв'язок зі своєю країною і зі своїм народом", - сказав патріарх у четвер 13 жовтня на II Міжнародному православному студентському форумі на ВДНГ, передає "Интерфакс".

"Ось приклад того, як робота за кордоном не послаблює зв'язку з батьківщиною, не підриває патріотичного почуття, а, навпаки, допомагає, в тому числі, країні. А нерідко відбувається так: людина пожила два-три роки за кордоном, ще не навчилася по справжньому розмовляти місцевою мовою, а російською говорить вже з акцентом, причому іноді вона цей акцент намагається подати, щоб ви зрозуміли, що вона вже і не дуже російська", - розповів Кирило.

За словами патріарха, первинний капітал, який було закладено в основу бурхливого економічного розвитку Китаю, було притягнуто саме китайцями з-за кордону.

Справедливості заради варто зауважити, що і керівництво РФ також щедро по відношенню до Китаю – у територіальному питанні. Після переміщення у минулому році п'яти прикордонних знаків у провінції Цзілінь, що зменшило територію РФ на 4,7 квадратних кілометрів , а також передачі китайським сільгоспвиробникам 115 тисяч га земель Забайкалля в оренду терміном на 49 років, вже навесні 2016-го КНР отримала від Москви добро на перенесення на російський Далекий Схід свого промислового виробництва (включно із працівникам підприємств).

Нагадаємо також, що днями Адміністрація президента РФ випустила рекомендацію для російських посадовців – від малого до великого - повернути в країну своїх дітей, які навчаються за кордоном. Так, держслужбовці повинні виконати рекомендацію, не чекаючи на закінчення навчання дітей.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1976

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]