Головна » 2016 » Червень » 23 » Виборів на окупованих територіях Тимошенко не допустить і критикує Савченко за намір розмовляти з бойовиками

Виборів на окупованих територіях Тимошенко не допустить і критикує Савченко за намір розмовляти з бойовиками

Фракція "Батьківщина" боротиметься всіма "парламентськими і непарламентськими методами", щоб не допустити ухвалення закону про вибори на тимчасово окупованій території Донбасу. Як передає УНІАН, про це заявила лідерка фракції Юлія Тимошенко в коментарі інформагентствам, відповідаючи на запитання щодо можливого ухвалення до кінця сесії Верховної Ради України такого закону.

"У мене немає сумніву в тому, що депутатів будуть через коліно ламати, щоб прийняти закон про вибори на окупованому Донбасі", - сказала вона.

При цьому політик підкреслила, що у разі, коли буде ухвалено такий закон "до того, як не буде припинено війну, відновлено повний мир, кордон, українська влада, поки не буде повернуто в свої оселі людей, поки не будуть відновлені міста і села, які зруйновані, до того часу ухвалювати цей закон – це, по суті, віддавати територію України окупанту".

Тимошенко запевнила, що фракція "Батьківщина" не дасть жодного голосу за такий закон.

"Ми будемо боротися всіма парламентськими і непарламентськими методами для того, щоб цей закон не пройшов", - підкреслила вона.

За її словами, лише коли на території Донбасу буде мир, "ми подумаємо над тим, як провести вибори на загальних основах". При цьому Тимошенко наголосила: "Ніякого особливого статусу Донбасу".

Вона категорично висловилась щодо будь-яких переговорів з терористами.

"Вони за вказівкою Кремля, за його підтримки вбивають українських громадян. І тому вести з ними переговори - це просто означає принизити Україну, це означає легалізувати бандитів, це означає не вирішити ніколи військовий конфлікт. Тому що переговори з маріонетками і терористами ніколи не приводили до позитивних наслідків", - додала лідерка "Батьківщини".

Тимошенко розкритикувала Савченко за бажання говорити з бойовиками

Юлія Тимошенко проти ініціативи депутата з цієї фракції Надії Савченко про прямі переговори влади України з главами самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік". Про це вона повідомила у четвер, 23 червня, пишуть "Українські Новини".

"Вести переговори - це означає принизити Україну, це означає легалізувати бандитів, це означає ніколи не вирішити військовий конфлікт. Тому що переговори з "маріонетками" і терористами ніколи не приводили до позитивних наслідків", - сказала вона.

На думку Тимошенко необхідно використовувати світовий досвід у вирішенні подібних ситуацій.

Як відомо, 7 червня Савченко заявила, що Києву варто налагодити прямий діалог із представниками так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Перше, продовжити санкції проти Росії, бо вона ще не зрозуміла, що їй потрібно піти. Друге, вийти на прямий зв'язок без мінських домовленостей із "ДНР" і "ЛНР". Вийти на внутрішній зв'язок без третьої і четвертої сторони", - сказала вона.

На запитання, чи вважає вона, що можуть бути прямі переговори між президентом України Петром Порошенком і очільником бойовиків Олександром Захарченком, Савченко відповіла: "Ні, пан Захарченко в нас не президент, президент у нас один".

"Захарченко і Плотницький можуть позиціонуватися, якщо так можна сказати, як "народні депутати від ДНР і ЛНР". Я готова з ними так говорити", - заявила Савченко.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1788

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]