Головна » 2016 » Березень » 10 » Від дорогих планшетів і смартфонів українці відмовляються

Від дорогих планшетів і смартфонів українці відмовляються

Обсяг постачання планшетів в Україні в 2015 році становив трохи більше ніж 815 тисяч штук, що на 31,2% менше, ніж роком раніше, а смартфонів - 3,3 млн пристроїв, що на 21% менше, ніж роком раніше. Про це йдеться у прес-релізі українського офісу дослідницької компанії IDC, передає "Інтерфакс-Україна".

У четвертому кварталі минулого року постачання становили 310 тисяч пристроїв, що на 12,8% менше, ніж за аналогічний період 2014 року.

У структурі постачання четвертого кварталу частка пристроїв з під'єднуваною клавіатурою збільшилася до 6,9% із 3,6% роком раніше.

Середня ціна планшета з під'єднуваною клавіатурою становила 207 доларів, а звичайного планшета - зменшилася зі 136 доларів до 120 доларів.

"Через низьку купівельну спроможність українців надалі збільшується частка постачання виробників, орієнтованих на бюджетний ціновий сегмент. Користувачі насамперед звертають увагу на ціну та функціонал планшета, а бренд має дедалі менше значення. Ця тенденція збережеться і в 2016 році", - пояснюють в IDC.

Обсяг постачання смартфонів у четвертому кварталі становив 1,3 млн смартфонів, що на 3,5% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

"Незважаючи на зростання в штучному вираженні, в грошах спостерігається значне падіння - 22% порівняно з минулим роком. Це пояснюється тим, що через економічну ситуацію попит дедалі зміщується у бік дешевих брендів (середня ціна смартфону за рік знизилася на 24,5%)", - зазначають в IDC.

Нагадаємо, Україна посідає перше місце у списку найбідніших країн Європи.

Раніше повідомлялося про стрімке падіння авторинку. 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1811

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]