Головна » 2017 » Березень » 13 » Відбувся Закарпатський етап Всеукраїнської дитячої ліги з фехтування 10-13 в Ужгороді

Відбувся Закарпатський етап Всеукраїнської дитячої ліги з фехтування 10-13 в Ужгороді

У СК “Юність” в Ужгороді майже 450 юних фехтувальників змагалися за нагороди закарпатського етапу Всеукраїнської дитячої ліги 10-13.

У перший день змагань, 10 березня, хлопці і дівчата у 2 вікових групах фехтували на рапірах. У перший день змагалися 150 спортсменів. У підсумку у “молодшій” категорії юнаків (2006-2007 р.н.) перемогу святкував вихованець миколаївської СДЮСШОР Артем Коржовой, другим став киянин Назар Літвінчук (Київ, ЦСК ДЮСШ “Армієць”), третю сходинку поділили спортсмени з Миколаєва Микита Асташов (тренер – Сопінська) та Ян Панфілов (тренер – Комар), повідомляє Uzhgorod.in.

А от серед “старших” хлопців (2004-2005 р.н.) золоту нагороду та кубок переможця завоював ужгородець Василь Слов’як (тренери – Шаркіна, Рапинець), який у фіналі переміг Даниїла Слободяника з Миколаєва (тренер – Салтановська). Бронзові нагороди у Михайла Гуріна з Миколаєва (тренер – Сопінська) та киянина Іллі Білька (тренер – Шаркіна). Ще один закарпатський рапірист Ілля Діус увійшов у вісімку, фінішувавши шостим.

Найкращою серед дівчат 2006-2007 р.н. стала Кіра Пронь (Миколаїв, тренер – Зикова), срібло у Валентини Дерменджи з Києва (ДЮСШ “Армієць”). На третій сходинці – представниця Миколаєва Поліна Каклюгіна (тренер – Каклюгіна) та львів’янка Ніка Шепхард (тренер – Колеснікова).

У дівчачій “старшій” категорії (2004-2005 р.н.) першою фінішувала Анастасія Єрофеєнко з миколаївської СДЮСШОР (тренер – Юріна), срібну нагороду виграла киянка Анна Твардовська (ОКІП), бронзові медалі у Еліни Солобаєвої з Києва (ДЮСШ “Динамо”) та Стефанії Рахімової (Миколаїв, тренер – Салтановська).

Закарпатки Даніелла Логойда та Тімея Яцина увійшли у 30-ку кращих.

У другий день, 11 березня, зброю нагострили шпажисти. Крім того, закарпатські змагання є відкритими та приймають фехтувальників із сусідньої Словаччини. У трьох вікових категоріях фехтували хлопці, а також на доріжки вийшли і “найменші” дівчата. Усього в цей день боролися 150 спортсменів.

Тож, у підсумку найсильнішою серед наймолодших дівчат першою стала Ольга Орлова (Київ, тренер – Шостацький), срібна нагорода дісталася ужгородці Дар’ї Курті (тренери – Калініна, Жамбаєв). Бронзу розділили киянки Марія Колеснікова (тренер – Харченко) та Лія Копчук (тренер – Змієвська).

У “наймолодшій” категорії юнаків (2008 р.н. і мол.) золото у Антона Бикова з Києва (тренер – Змієвська), на другій сходинці фінішував Артем Мельник (Хмельницький, тренери – Мазур, Болховітін). Третю сходинку поділили львів’янин Максим Гула (тренер – Семеряк) та Василь Гавадзин (Хмельницький, тренер – Шевченко).

У категорії “молодших” шпажистів (2004-2005 р.н.) майже всі нагороди дістались киянам. Так, золото завоював Денис Журов (тренер – Конрад), срібну нагороду до столиці повезе Максим Микитенко (тренер – Шостацький), на третій сходинці – Павло Сліпченко (тренер – Симоненко). І тільки ужгородець Станіслав Присяжний (тренер – Лілія Філл) “розбавив” столичний п’єдестал, залишивши на Закарпатті бронзу.

І серед “старших” хлопців (2004-2005 р.н.) золоту нагороду завоював представник Києва – Тімур Краснянський (тренер – Харченко), який у фіналі переміг спорстмена із Хмельницького Тимофія Крижанівського (тренери – Мазур, Болховітін). Бронзові нагороди у киян Владислава Бальбуза (тренер – Симоненко) та Микити Єроменка (ЦСК ЗСУ). У вісімці найкращих фінішували і двоє ужгородці: Даниїл Безкоровайний став шостим (тренер – Горецький), а сьомий – Даниїл Дума (тренер – Петрус).

В останній день змагань, 12  березня, зброю знову нагострили шпажистки. Дівчата змагалися у двох вікових категоріях. Майже 100 спортсменок билися за нагороди всеукраїнського турніру.

Тож, у категорії “молодших” дівчат  (2006-2007 р.н.) золота нагорода їде до Харкова – першою стала Юлія Явтушенко (тренер – Одокієнко). Срібло отримала Софія Стогній з Києва (тренер – Шостацький), а бронзові нагороди поділили ужгородка Ксенія Куштан (тренер – Філл) та львів’янка Влада Калинка (тренери – Семерак, Орліковський). Ужгородка Наталія Горецька також потрапила до вісімки кращих.

Тріумфальними у категорії “старших” спортсменок (2004-2005 р.н.) виявилися змагання для закарпаток. Тут золото та кубок переможниці виборола Олександра Лазаренко, яка не зазнала на турнірі жодної поразки (тренер – Герей), а фіналі перемогла киянку Емілі Берніго (тренер – Конрад). А бронзова нагорода в ужгородки Олени Синиці (тренер – Герей). Ще одна бронза у харків’янки Анастасії Миленької (тренер – Одокієнко).


За матеріалами: Новини сьогодні
13-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1836

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]