Головна » 2019 » Грудень » 7 » Види теплих підлог

Види теплих підлог

Види теплих підлог

Для облаштування теплих підлог використовується дві основні технології. Перша базується на водяній системі опалення. Друга - передбачає застосування електричних нагрівальних елементів. Який варіант краще підійде для вашої квартири або будинку? Що вигідніше, встановити теплу підлогу водяну чи електричну або прокласти трубопровід опалення? Про це поговоримо в даній статті, але спочатку зауважимо, що вигідний продаж труб для теплої підлоги у великому асортименті в Україні здійснює спеціалізований інтернет-ресурс mhata.com.ua.

Водяна система обігріву

Між чорновою стяжкою і зовнішнім оздобленням монтується система труб, якою циркулює гаряча вода. Фахівці рекомендують використовувати цю технологію тільки в приватних будинках або квартирах з індивідуальним опаленням. В цьому випадку у вас вже є водогрійний котел і можливість забезпечити необхідний напір рідини.

Іноді водяні конструкції встановлюються і в квартирах. При цьому виникає великий ризик затопити сусідів, причому окропом. Також велика ймовірність швидкого засмічення труб в силу великої кількості бруду в системах центрального опалення. Проблеми виникають і з забезпеченням нормального функціонування водяної теплої підлоги в силу слабкого тиску. Якщо перевести на нього весь потік рідини з стояка, система опалення через деякий час може перестати працювати взагалі.

Електричні теплі підлоги

Дана технологія підходить для використання в квартирах. Єдиний недолік - високе енергоспоживання. Найбільше електрики "їдять" кабельні підлоги з підігрівом. Однак і свої переваги у них є. Наприклад, можна за допомогою багатозонального терморегулятора встановлювати температуру для окремих ділянок підлогового покриття.

Плівкова технологія хороша тим, що товщина нагрівальних елементів становить не більше 1 мм. Її можна використовувати разом з будь-яким покриттям підлоги. Крім того, даний метод більш економічний, ніж прокладка кабелів.

Третій варіант - інфрачервоні теплі підлоги. Вони мають усі переваги плівкової технології. Крім того, цей метод передбачає застосування випромінювання інфрачервоного спектра, що підвищує його ефективність і зводить енергоспоживання до мінімуму.

З метою економії електричну теплу підлогу рекомендується забезпечити автоматизованим терморегулятором. Завдяки цьому, експлуатаційні витрати скорочуються в 1,5-2 рази.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-12-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1463

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]