Головна » 2018 » Травень » 24 » Відкрили Бескидський тунель у Карпатах

Відкрили Бескидський тунель у Карпатах

  Перші поїзди через новий двоколійний Бескидський тунель рушать 25 травня.

Сьогодні, 24 травня офіційно відкрили Бескидський тунель.

Рух поїздів через новий двоколійний Бескидський тунель запустять із 25 травня. Його довжина становить 1 765 метрів, а глибина — 180 м. Ширина тунелю становить 10,5 м, висота — 8,5 м.

"Це – проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз – до України. Тут проходить до 40% наших транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи", - написав на сторінці в Facebook президент України Петро Порошенко.

Реконструкція одноколійного тунелю в Карпатах на перегоні Бескид – Скотарське тривала з 2013 року. Новий двоколійний Бескидський тунель зможе пропускати до 100 пар поїздів на добу зі швидкістю 60-70 км/год, у той час, як пропускна здатність одноколійного тунелю – до 47 поїздів зі швидкістю 15-40 км/год.

Загальна кошторисна вартість будівництва за проектом становить 102 млн євро. Гарантія експлуатації — 100 років.

Бескидський тунель, побудований 1886 року, був єдиною одноколійною ділянкою на всій довжині V Критського коридору, що проходить територією Італії, Угорщини, Словаччини, України та Росії.

Старий тунель зберігається як складова частина комплексу нового тунелю. Однак, він буде використовуватися як робоча штольня з обслуговування нового тунелю, а також для евакуації людей у ​​разі аварійних ситуацій.

Нагадаємо, 28 жовтня 2016 року були виконані роботи з проходки нового.

У Карпатах завершено проходку нового двоколійного Бескидського тунелю. Проходка виконувалася з одного порталу у два етапи: спочатку здійснювалася проходка верхнього уступу (калоти) на всю довжину тунелю, а потім проходка нижнього уступу. Всього залізничні будівельники пройшли 1764,25 м.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1702

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]