Головна » 2015 » Серпень » 23 » Відкрили вчора, 22 серпня, фонтан, який кілька років був у стані ремонту. ВІДЕО

Відкрили вчора, 22 серпня, фонтан, який кілька років був у стані ремонту. ВІДЕО

Відкриття нового фонтану на реконструйованій площі Народній перед будівлею адміністрації було заплановано на 20:30. Як і зазначали в обласній адміністрації, ніякого пафосу з відкриттям фонтану не робили, за проханням головного ініціатора дійства Олександра Ледиди.

Площа перед будівлею Закарпатської ОДА була об’єктом палких обговорень і навіть громадських акцій протесту ще з 2010 року. Тривалий час перед обласною адміністрацією було звичайне поле. Газон без якоїсь особливої газонної трави. Влітку цей газон вигорав і видовище було доволі плачевним, повідомляли «Рrozak.info«.

Ще під керівництвом голови ОДА Олександра Ледиди було оголошено про забудову площі Народної. Після цього було оголошено конкурс на проведення робіт і лише з другого туру обрали переможця — проект архітектора Володимира Павлея. Проектом було передбачено встановлення фонтану, лавиць, додаткового освітлення.

У той же час проект здобув чимало противників, які, зокрема, були «кишеньковими» ЗМІ та активістами колишнього губернатора Закарпаття Віктора Балоги.  Здебільшого це було зумовлено тим, що під час свого керування областю, сам Балога мав намір зробити перед ОДА альпінарій, та справу не доробив. У зв’язку з цим почалися ініційовані колишнім очільником ОДА протести, його преса різко критикувала проект Павлея. Піддавався критиці і тодішній голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. З кожним днем активісти діяли більш непередбачувано. Доходило до того, що вони лягали під трактори, які зносили старий газон — повідомляє Голос Карпат.

Попри те, що обласна рада фактично контролювалася Віктором Балогою, не підтримувала реконструкцію, а рішення про виділення суми на проведення робіт передбачало лише третину від необхідної на реконструкцію суми, Олександр Ледида прийняв рішення - гроші, яких не вистачало, дати з власних заощаджень, а також вкласти у ремонт пожертви друзів-бізнесменів.

Тим не менше, протести не припинялися і іноді вони мали абсурдний характер. Наприклад, зловмисники нищили щойно посаджені туї та рододендрони. Хтось навіть підливав під квіти та кущі бензин. Деякі активісти на знак протесту висаджували на клумбах помідори.

За часів Майдану та керівництва Закарпатською ОДА Валерієм Лунченко, реконструкція за зрозумілих причин призупинилася. Але активісти Майдану поводилися охайно, намагалися не нищити те, що вже було зроблено. Згодом з руки Віктора Балоги на посаду керівника ОДА прийшов Василь Губаль, з приходом якого на площі навіть вигорала трава. Тут не заставив чекати на себе навіть громадський рух «за збереження площі Народної», активісти якого оголошували «народні конкурси» з її облаштування. Основною дієвою особою тут була Алла Хаятова, прес-секретар Василя Губаля — повідомляли ZIK.

З призначенням на посаду губернатора Закарпаття Геннадія Москаля справа знов рушила з місця. Ініціатор її реконструкції, Олександр Ледида, повідомляв пресі, що отримав розуміння з боку нового голови ОДА, і анонсував добудову фонтану, який, власне, і став родзинкою реконструйованої площі сьогодні.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1996

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]