Головна » 2022 » Жовтень » 25 » Відвідав Чернігівщину та звернувся до українців Штайнмаєр

Відвідав Чернігівщину та звернувся до українців Штайнмаєр

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва вперше після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну і у зв'язку з цим звернувся з посланням до громадян і України, і Німеччини, повідомила у вівторок його представник Керстін Гаммелін.

"Моє послання народу України таке: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми продовжимо підтримувати Україну: у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному плані", - йдеться в тексті заяви Штайнмаєра, яку Гаммелін оприлюднила у своєму твіттері у вівторок.

До допису вона прикріпила фото Штайнмаєра, який виходить із поїзда у Києві.

Президент також звернувся до громадян Німеччини із закликом підтримувати українців, незважаючи на труднощі, яких зазнає Німеччина. "Я звертаюся до всіх німців удома: ніколи не забуваймо, що ця війна означає для людей тут! Незважаючи на всі тягарі, які приносить війна і нам у Німеччині, - на хвилинку подивімося очима українців, тоді ми зрозуміємо, що їм потрібна наша повна солідарність і підтримка - доти, доки це необхідно", - йдеться в тексті заяви.

Штайнмаєр також зазначив, що йдеться про якнайшвидше відновлення зруйнованої інфраструктури, ремонт електромереж, водопроводів, систем опалення, усунення вузьких місць у подачі електроенергії в Україні.

"Багато німецьких міст-партнерів надають велику допомогу в цьому плані. Разом із президентом України Володимиром Зеленським я візьму на себе шефство над партнерською мережею українських та німецьких міст. Що більше партнерських відносин, то краще буде пережити зиму", - наголошується в заяві президента Німеччини.

 Штайнмаєр звернувся до українців та відвідав Чернігівщину

 Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який прибув до України у вівторок, 25 жовтня, звернувся з посланням до українців. Також голова ФРН побував у місті Корюківка Чернігівської області, куди вже навідувався рік раніше.

Про це у Twitter повідомляє прес-секретар президента Керстін Гаммелін.

"Моє послання народу України: ви можете розраховувати на Німеччину! Ми будемо продовжувати підтримувати Україну: у військовому, політичному, фінансовому та гуманітарному відношеннях"

Також Штайнмаєр звернувся до усіх німців.

"Давайте ніколи не забувати, що ця війна означає для людей тут (в Україні)! Попри усі тягарі, які приносить війна і нам у Німеччині - давайте на хвилинку подивимося очима українців, тоді ми визнаємо, що їм потрібна наша повна солідарність і підтримка - доти, доки це необхідно. Це також питання якнайшвидшого відновлення зруйнованої інфраструктури, ремонту електромереж, водопроводів, систем опалення, усунення вузьких місць у подачі електроенергії".

Як пише Spiegel, після прибуття до Києва, Штайнмаєр вирушив до північної України. Доїхавши потягом до Чернігова, він автомобілем дістався міста Корюківка, де вже побував рік тому.

Також Штайнмаєр та президент України Володимир Зеленський звернуться до муніципалітетів та міст Німеччини із закликом укласти короткострокові партнерські відносини. Для цього і розмови тет-а-тет, вони знову повернуться до Києва.

Місто Корюківка відомо тим, що 1, 2 та 9 березня 1943 року німецькі солдати вбили усіх жителів і спалили його. На той момент у місті проживали близько 7 тисяч осіб.

Ця трагедія в матеріалах Нюрнберзького процесу згадується як наймасовіше знищення місцевого населення на окупованих територіях за весь період Другої світової війни.

Більшість убитих тоді людей у ​​Корюківці – діти, жінки та старі. Таким жорстоким способом німці відреагували на знищення німецького гарнізону, що дислокувався у місті.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-10-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1350

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]