Головна » 2024 » Травень » 8 » Виявили прослушку у залі засідань уряду Польщі

Виявили прослушку у залі засідань уряду Польщі

У польській залі для засідань уряду в Катовіце виявили невідомий пристрій, який могли використовувати для прослуховування. Інцидент розслідують польські спецслужби. Про це заявив речник Служби безпеки Польщі Яцек Добжинський. Про це також пише BBC.

У ЗМІ зазначають, що зазвичай засідання уряду проводять у Варшаві, однак сьогодні зустріч міністрів провели у Катовіце, позаяк там відбувалася велика економічна конференція за участі прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска.

"Служба державної охорони у співпраці з Агентством внутрішньої безпеки виявила та демонтувала пристрої, які могли бути використані для прослуховування, у приміщенні, де сьогодні має відбутися засідання Ради міністрів у Катовіце. Служби проводять подальші заходи з цього приводу", — розповів Добжинський.

Згодом він заявив, що невідомий прилад знайшли під час планової перевірки приміщення. Після того, пристрій знайшли та вилучили, засідання уряду відбулося у тій же будівлі, як і планувалося. Зараз спецслужби розслідують, хто і коли встановив цей пристрій.

Паралельно з цим, польський прем'єр Дональд Туск скликає засідання Колегії спецслужб, щоб обговорити потенційний вплив росії та Білорусі на польську політику в останні роки.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-05-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1266

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]