Головна » 2018 » Березень » 15 » Вирощування ранніх овочів: поради

Вирощування ранніх овочів: поради

Для раннього врожаю буряка підходять такі сорти, як Холодостійка 19, Полярна плоска. Існують два способи отримання ранньої продукції - підзимовий посів і через розсаду. Щоб виростити розсаду буряка, необхідно посіяти її в парнику або теплиці в середині квітня (за 30-40 днів до висадки на постійне місце). Насіння необхідно знезаразити і проростити. До речі, купити насіння, а також мікродобрива та засоби захисту рослин ви завжди зможете на сайті компанії Велес Агросервіс, який в Інтернеті можна знайти за адресою velesagro.info. Потім можете сміливо сіяти в парник рядами, між якими витримано відстань в 7 см, а відстань між рослинами повинна бути 2-3 см. При такому способі вирощування буряка, ви отримаєте коренеплід відмінної якості на місяць раніше, ніж при звичайному посіві.

Для вирощування ранньої моркви рекомендують скоростиглий сорт Нантська 4. Як і буряк, моркву можна посіяти під зиму. Також ранню моркву можна отримати при посіві пророщеного насіння. Підгодовувати моркву можна тільки мінеральними добривами (сечовина, суперфосфат, хлористий калій, зола). При внесенні гною коренеплід вийде розгалуженим.

Досвідчені городники садять поруч з морквою різні види цибулі. Вони прекрасні сусіди, тому що цибуля захищає морква від морквяної мухи, а морква захищає цибулю від мухи-лушпиння. Ранню моркву посіяну цими способами ви отримаєте вже на початку липня.

Для отримання ранньої білокачанної капусти необхідно буде придбати ранні сорти, наприклад, Червнева рання, Козачок, Золотий гектар і ін. Вирощують ранню капусту розсадним способом з пікіровкою або без пікіровки. Сіють насіння в ящики або горщики, наповнені ґрунтом в кінці березня. При появі 3-4 листочків розсада готова до посадки в парник. При настанні стабільної теплої погоди, знімають укриття. Урожай ранньої капусти починають прибирати вже з кінця червня до середини липня.

Для картоплі: Жуковський ранній, Альянс, Удача, Іскра, Новинка. Картопля перед посадкою необхідно проростити. Найпоширеніші способи пророщування: біля вікна, в теплиці або парнику. Загалом потрібні світло і тепло. Також можна знезаразити бульби за допомогою засобів, куплених в спеціалізованому магазині або використовувати народні методи (марганцівка, зола і ін.)

Висаджують картоплю з 15 до 23 квітня, не забувши удобрити землю перегноєм, змішаним із золою і фосфорно-калійними добривами (суперфосфат, калій сірчанокислий). При ранній посадці картоплі не можна посадки робити густими. При хороших погодних умов сходи з'являться вже на початку травня, їх необхідно відразу підгорнути, щоб захистити від весняних заморозків. А до кінця червня можна буде зібрати перший урожай молодої картоплі (2-3 кг з одного куща).


За матеріалами: Новини сьогодні
15-03-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1812

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]