Головна » 2017 » Квітень » 2 » Висадили понад 2 гектари дерев лісівники Хустщини

Висадили понад 2 гектари дерев лісівники Хустщини

Лісівники Хустщини висадили понад 2 гектари дерев

Ліс не лише дає життя, а й пише його історію. Треба тільки вміти вслухатись у своєрідну симфонію шуму дерев, і вона багато про що розповість.

Щороку навесні на території Закарпаття проходить акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», головною метою якої є виховання шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі тощо, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Активно проводиться акція і на Хустщині, де завдяки працівникам ДП «Хустське лісове дослідне господарство» до неї залучаються студентська та шкільна молодь, органи місцевого самоврядування, громадськість краю. Цьогоріч в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» у Хустському лісництві ДП «Хустське ЛДГ» спільними зусиллями працівників, студентів Закарпатського лісотехнічного коледжу, представників Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та Хустської РДА, місцевих депутатів і небайдужих до природи нашого краю громадян, було здійснено лісовідновлення на території 2,1 га. Проведено сприяння природному поновленню в кварталі 41 виділ 3(2) Хустського лісництва. На цій ділянці було висаджено 4 200 шт. саджанців, з них – 2 520 шт. дуба скельного, 1 260 шт.. клена-явора, 420 шт. – ясена звичайного.

Участь в акції взяли 14 студентів Закарпатського лісотехнічного коледжу Група ЛГ – 41, працівники Хустської РДА та представник-куратор ЗОУЛМГ Мар’яна Чоповдя.

– Сподіваємось, що з проведенням таких заходів не лише збільшаться площі лісів, але підвищиться екологічна свідомість та обізнаність про ліс і лісову галузь у нашого підростаючого покоління, яка може змінити стиль мислення і поведінку кожної людини. І тому наші задуми щодо залучення саме до практичної природоохоронної роботи підлітків має велике значення як для сьогодення, так і для майбутнього, – говорять організатори акції, – розповідає провідний інженер по охороні і захисту лісу Іван Брода.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-04-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1969

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]