Головна » 2013 » Червень » 24 » Владика Ніл та журналісти відвідали 8 храмів на Мукачівщині

Владика Ніл та журналісти відвідали 8 храмів на Мукачівщині

Днями журналісти спільно із владикою Нілом - єпископом-помічником Мукачівської греко-католицької єпархії відвідали 8 церков Мукачівського району.  Під час подорожі, яка вже протягом 9 років стала традиційною, журналісти мали змогу ознайомитися із життям  церковних громад Великих Лучок, Клячанова, Іванівців, Старого Давидкова, Ракошина, Бенедиківців, Кальника та Зняцева.

У довірливих бесідах молоді адміністратори храмів розповідали про історію будівництва,  реліквії церков, вік яких сягає понад 100, а то і 200 років  (Клячаново, Іванівці, Старе Давидково, Кальник Зняцево) так і новозбудованих церков (Ракошино, Великі Лучки, Бенедиківці). Особливе зацікавлення викликали оповіді про життя церковних громад у радянський період – часи  заборони греко-католицької  церкви та проблеми, з якими громади зіткнулися у процесі виходу церкви із підпілля.

Під час подорожі журналісти відвідали й місце, де 26 жовтня 1947 року був зчинений замах на владику Теодора Ромжу, який повертався із освячення храму у селі Лавки. Велика вантажівка «Студебекер» наїхала на коляску, де поруч із Теодором Ромжею перебували й інші священики. Сьогодні на цьому місці встановлено пам’ятний знак про цю трагічну подію, а поблизу будується монастирський комплекс, який прийматиме вірників, що у молитві вшановуватимуть пам’ять про єпископа-мученика.

Оксана Гаврош

За матеріалами: Новини сьогодні
24-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11304

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]