Головна » 2013 » Вересень » 30 » Власникам контрабандного тунелю між Україною та Словаччиною дали умовний термін

Власникам контрабандного тунелю між Україною та Словаччиною дали умовний термін

Сьогодні, 30 вересня, в Ужгороді завершено судовий розгляд гучної справи про підземний контрабандний тунель між Україною та Словаччиною. Власникам підземного тунелю, по якому в Словаччину поїздами переправляли контрабандні сигарети, дали умовні терміни, - повідомляють «ФАКТИ».

Нагадаємо, тунель словацька податкова спецслужба виявила більше року тому, в липні 2012 -го. Один його вхід знаходився на території приватного підприємства біля села Нижньо Нємецьке за півкілометра від кордону з Україною, а другий - у приватному будинку на околиці Ужгорода. Протяжність тунелю - близько 700 метрів, діаметр - 90 сантиметрів, максимальна глибина - 6 метрів. Всередині тунелю курсував мініелектропоїзд з вагонетками, в кожній з яких можна було перевозити не тільки товар, але і людей.

Під час спецоперації словацьких правоохоронців на приватному підприємстві виявили вантажівку з подвійним кузовом (для перевезення контрабанди), а також 13 100 блоків сигарет, доставлених з українського боку. Як підрахували словацькі податківці, сума несплаченого акцизного збору тільки за ці вилучені сигарети становить 350 тисячам євро. Якщо ж врахувати , що міні-потяг з контрабандою курсував між двома країнами кілька разів на тиждень, збиток Словаччини від контрабанди сигарет становив 50 мільйонів євро на рік.

На лаві підсудних в Ужгородському міськрайонному суді виявилися два брати - 46- річний Василь та 37- річний Михайло М., жителі Ужгородського району, приватні підприємці, які доглядали за будинком на околиці Ужгорода. Їх звинуватили у самовільному захопленні земельної ділянки та самовільне будівництво , незаконному транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів , зберіганні наркотиків ( під час обшуку знайшли чотири пакетики з кокаїном). Підсудні свою причетність до будівництва і функціонуванню тунелю категорично заперечували, стверджуючи, що всього лише наглядали за будинком, який належав їх померлій тітці. Проте суд визнав їх винними і засудив старшого брата до трьох років обмеження волі, а молодшого - до трьох років позбавлення волі (його, на відміну від старшого брата, визнали винним і в зберіганні наркотиків). Обом засудженим суд призначив випробувальний термін на два роки, а це означає , що у в'язницю ніхто з них не сяде.

Будівельників, які проклали тунель (а для цього необхідна точна техніка і висококласні фахівці ) так і не встановили. На вирок суду може бути подана апеляція.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11264

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]