Головна » 2023 » Квітень » 20 » Вночі дивний спалах в небі бачили у білорусі, - не тільки в Києві. ВІДЕО

Вночі дивний спалах в небі бачили у білорусі, - не тільки в Києві. ВІДЕО

Яскравий спалах бачили на прикордонні. Яскраві спалахи, які вночі 19 квітня фіксували в небі над українською столицею, також бачили в білорусі.

За інформацією білоруського видання "Флагшток", мешканці країни бачили незвичне явище близько 22:00 години.

Про яскравий спалах повідомляли мешканці прикордонних Гомеля (в напрямку півдня) та Мозиря (на південно-східному напрямку). Ефект був помітний близько трьох секунд.

Подія потрапила на запис автомобільного відеореєстратора. Відео було знято у Новобілицькому районі Гомеля.

Спалахи над Києвом

Ввечері середи, 19 квітня, у небі над Києвом помітили спалахи. Спершу керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про роботу сил протиповітряної оборони, але згодом він видалив допис і закликав чекати на інформацію від Повітряних сил. В ПС повідомили, що в момент загадкового спалаху сили ППО не працювали.

В Київській міській військовій адміністрації повідомили, що причиною спалахів, ймовірно, стало падіння на землю супутника NASA. Однак швидко стало зрозуміло, що це не так. Як повідомили в NASA, супутник перебуває на орбіті та не входив у атмосферу Землі.

В українському Головному центрі спеціального контролю зрештою повідомили, що інцидент, ймовірно, був пов’язаний зі входом космічного тіла до щільних шарів атмосфери.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1339

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]