Головна » 2019 » Березень » 25 » Водоспад Вишоватий - мальовниче диво Карпат. ФОТО

Водоспад Вишоватий - мальовниче диво Карпат. ФОТО

Мальовниче диво Карпат: водоспад Вишоватий.

Мальовниче Закарпаття славиться своїми водоспадами. Більшість з цих водограїв – бурхливі та стрімкі. Про один з них, спокійний, повільний, але не менш мальовничий, розповідає на своїй сторінці у мережі Фейсбук Вячеслав Дикун:

"Сьогоднішній опис я присвятив мало відомому, дуже красивому, спокійному та повільному але в той же час неймовірно дивовижному водограю.

Дівочі сльози – так романтично називають водоспади, що стікають з високих скель не суцільним потоком, а у вигляді ланцюжків крапель. Саме про таке неймовірне диво Карпат буде розповідь.

Водоспад Вишоватий прихований в ущелині на околиці села з однойменною назвою.

Вода падає з висоти майже 30 метрів. Хоча за офіційними даними ця цифра дещо менша. Побачити у всій красі цей унікальний природний об’єкт вдається не часто. В посушливу пору потічки, що живлять водоспад майже повністю пересихають. Але ранньою весною і в дощовий період він вражає своєю неперевершеною красою. Зазвичай тут малолюдно. Хоча сьогодні тут вирують людські емоції від побаченого.

Адже водоспад по праву вважають ще однією унікальною, хоч поки і маловідомою, родзинкою Закарпаття.

В урочищі, де розташований водоспад, можна побачити ще одну пам’ятку природи – старезну і височезну липу.

За легендою, в давнину водою з водограю вмивались дівчата, щоб стати вродливими. А на Івана Купала саме тут шукали опівночі заповітну квітку папороті.

Звісно, найефектніше водоспад виглядає навесні, у період танення снігів, або ж дощової осені. Але в будь-яку пору навколишня місцина зустріне цілющим повітрям, свіжою прохолодою зеленого лісу, співом пташок. Тож сюди неодмінно захочеться повернутися ще і ще раз".


За матеріалами: Новини сьогодні
25-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1593

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]