Головна » 2017 » Березень » 2 » Володимир Гройсман - уряд утворить державну комісію для перевірки ситуації із безпекою на усіх шахтах країни

Володимир Гройсман - уряд утворить державну комісію для перевірки ситуації із безпекою на усіх шахтах країни

Кабінет Міністрів України в п'ятницю утворить державну комісію для перевірки усіх вугледобувних підприємств країни щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після оперативної  наради на шахті "Степова" ВАТ "ЛьвівВугілля" у с. Глухів Сокальського району Львівської області, яку провів Глава Уряду.

"Це той випадок, коли потрібно не тільки розібратися, що тут відбулося, а й зрозуміти по інших шахтах у країні, що там відбувається з безпекою шахтарів як індивідуальною, так і колективною. Це пріоритет №1. Тому ми прийняли наступне рішення: завтра утворення державної комісії на рівні Кабінету Міністрів", - заявив Прем'єр-міністр.

Крім того, 200 млн гривень буде виділено на індивідуальні засоби захисту для гірників, повідомив Глава Уряду.

"Друга позиція - сьогодні про це говорили представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості - сьогодні не вистачає засобів захисту для шахтарів у шахтах. На засоби нам потрібно 200 млн грн. Я взяв на себе зобов'язання - я його виконаю - 200 млн грн додатково шахтарі отримають для того, щоб отримати індивідуальні засоби захисту. Нічого не має дорожчого, ніж життя і здоров'я шахтарів, які й так працюють у надзвичайно складних умовах", - підкреслив Володимир Гройсман.

У 2017 році виділено 1,8 млрд грн на модернізацію і фінансування шахт, нагадав Прем'єр-міністр.

Він зауважив, що відповідно до його доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику ще до трагедії, протягом двох тижнів в Уряді буде презентований план щодо модернізації шахт в країні.

"Найголовніше - це безпека, життя і здоров'я шахтарів. Жодне вугілля не коштує загибелі людей. Про це потрібно пам'ятати кожного дня", - наголосив Володимир Гройсман.

За результатами роботи комісії буде зроблено висновки "щодо відповідальності усіх причетних без винятків", повідомив Прем'єр-міністр.

Відповідаючи на питання щодо причин трагедії, він зазначив, що її спричинив спалах суміші повітря і метану. Конкретні причини надзвичайної ситуації має встановити комісія.

"Наскільки мені доповіли, відповідні датчики, які мали про це сигналізувати, не сигналізували. Чому так відбулося, поки що пояснень немає", - зазначив він.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
02-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1779

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]