Головна » 2017 » Березень » 4 » Восени на Закарпатті відкриють новий пункт пропуску на кордоні з Угорщиною

Восени на Закарпатті відкриють новий пункт пропуску на кордоні з Угорщиною

Цьогоріч на кордоні України та Угорщини з’явиться новий контрольно-пропускний пункт «Велика Паладь – Надьгодош».

Як повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України, новий КПП на Закарпатті має суттєво спростити перетин кордону для мешканців прикордонних населених пунктів. Наразі державна компанія планує здійснити ремонт 11,5 км автомобільної дороги від найближчого селища до нового місця пропуску. На території Угорщини під’їзд до КПП вже споруджено.

Окрім того, угорська сторона взяла на себе зобов’язання побудувати спільний пункт контролю, де здійснюватиметься оформлення документів українськими і угорськими прикордонниками та митниками, що спростить процедуру перетину кордону та скоротить час проходження формальностей.

«Дороги, які ведуть до кордонів, є запорукою зміцнення торговельних стосунків між Україною та сусідніми державами. Відкриття нового КПП на кордоні України та Угорщини покращить сполучення між двома країнами, що, в свою чергу, стимулюватиме розвиток економіки, сприятиме надходженню інвестицій та створенню нових робочих місць», – наголосив керівник Державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак.

Прес-служба Укравтодору зазначає,що питання облаштування пункту перепуску «Велика Паладь – Надьгодош» обговорювалося на державному рівні понад 10 років, утім лише тепер було зроблено конкретні кроки щодо його реалізації.

Пункт пропуску планується відкрити восені 2017 року.

До слова, Держприкордонслужба запустила оновлений сервіс з інформацією про завантаженість пунктів пропуску на українських кордонах. Оновлену інтерактивну карту запустили 20 лютого.

На карті доступна інформація про кількість легкових і вантажних автомобілів у черзі, швидкість оформлення авто за годину, а також дані про час роботи пунктів пропуску. Окрім цього на сайті є можливість спостерігати за чергами на пунктах пропуску через встановлені відеокамери.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1917

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]