Головна » 2020 » Травень » 31 » Все більше місць, непридатних для життя, стає на Землі

Все більше місць, непридатних для життя, стає на Землі

земля, непридатне, життя

У новому дослідженні вчені звернули увагу на те, що в світі з’являється все більше місць, які можуть скоро стати непридатними для життя. Причиною тому є глобальне потепління і високі температури в деяких областях світу.

У своїй роботі вчені спиралися на виміри температури по вологому термометру. Це той параметр, який в звичайних прогнозах погоди майже ніколи не згадують. Вимірюється ця температура за допомогою термометра, покритого вологою тканиною. Для людини фактичний поріг виживання при такій температурі складає 35 градусів — температури, при якій вона не може охолодити себе, за допомогою потовиділення (це приблизно 46 «звичайних» градусів при вологості 50%). І от саме цей поріг за спостереженнями дослідників у світі все частіше перевищується.

Особливо екстремальні температури спостерігаються в Перській затоці, Пакистані, Індії, США і Мексиці. Мова йде про температури між 27 і 35 градусами. У приклад в дослідженні приводять і Європу, коли в 2003 році високі температури призвели до безлічі смертей на Старому континенті. Але тоді температура по вологому термометру не перевищувала 28 градусів.

На сьогодні в таких містах як Рас-Аль-Хайма в ОАЕ та в пакистанському Джейкобобаді поріг в 35 градусів навіть був перевершений. Причому в дослідженні звернули увагу і на той факт, що використання в масовому порядку кондиціонерів при таких умовах також (а всі зазначені райони є густонаселеними), і собі, робить внесок у глобальне потепління з-за величезної витрати енергії.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-05-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1353

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]