Головна » 2016 » Грудень » 20 » Всі деталі навчальних зборів у 2017 році - до уваги військовослужбовців-резервістів

Всі деталі навчальних зборів у 2017 році - до уваги військовослужбовців-резервістів

  Про перебіг навчальних зборів військовослужбовців-резервістів розповів Володимир Коршунов.

Перші збори резервістів почнуться 17 січня і триватимуть до 23 квітня. Військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату Богдан Череміський наголосив, що це не мобілізація, а просто виклик на навчальні збори, які триватимуть не більше 30 діб. Після проходження зборів військовослужбовців повернуть додому.

Військові також повідомили, що планують залучити до зборів близько 200 осіб, проте оповіщатимуть більшу кількість. Збиратимуть військовослужбовців щоб відновити їхні вміння та навички, а також щоб підняти бойовий та патріотичний дух. Всі ті, хто проходитиме навчальні збори, забезпечуються житлом, харчуванням, транспортом та медичним доглядом. Також у них зберігаються заробітна плата за період відсутності на робочому місці. Громадянам які не працюють виплачують мінімальну заробітну плату у розмірі 3200 гривень. Також резервістам виплатять добові за кожен день перебування на зборах та грошову винагороду у розмірі від 4800 до 6400 гривень залежно від звання. За підсумками року, у разі успішного виконання програми резервіста, військовослужбовці отримають від п’яти  до семи тисяч гривень.

Явка на навчальні збори є обов’язковою, проте є ряд причин, через які військовослужбовець-резервіст може не з’явитись на навчальні збори:

Хвороба;

У разі смерті близького родича військовослужбовця або його дружини;

Хвороба одного з родичів у випадку, якщо відсутні інші члени родини, які зможуть доглядати хворого;

Підпадання під вплив НС, яка завадила прибути на збори;

Складання державних іспитів у ВНЗ;


За матеріалами: Новини сьогодні
20-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1825

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]