Головна » 2016 » Грудень » 6 » Всіх учасників операції у Княжичах відсторонили від роботи. ВІДЕО

Всіх учасників операції у Княжичах відсторонили від роботи. ВІДЕО

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Нацполіції Вадим Троян відсторонив керівників трьох підрозділів столичної поліції від виконання службових обов’язків. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Згідно з інформацією, таке рішення Троян ухвалив задля забезпечення повного і всебічного розслідування обставин трагедії у с.Княжичі Броварського району Київської області.

Відповідно до рішення, на час проведення службового розслідування від виконання службових обов’язків відсторонені керівники трьох оперативних підрозділів ГУ НП у місті Києві, які відповідали за проведення спецоперації у селі Княжичі.

Також відсторонено весь особовий склад, який брав у ній участь.

У Нацполіції також сподіваються, що розслідування трагічної перестрілки у Княжичах на Київщині закінчиться наприкінці тижня, розповів Троян, передає "Укрінформ".

"Думаю, що службова перевірка триватиме протягом тижня. Допитавши і заслухавши всіх, ми повідомимо про її результати. Треба допитати багато людей і, можливо, організувати очну ставку", - сказав Троян.

Він наголосив, що наразі робити будь-які висновки ще зарано і закликав дочекатися офіційних результатів службового розслідування.

"Висновки можуть дати лише результати внутрішнього розслідування, яке ми за законом надсилаємо до ГПУ, де вже приймається остаточне рішення", - зазначив т.в.о. голови Нацполіції.

Він наголосив, що поки що слідство не висувало жодних обвинувачень та підозр ймовірним винуватцям трагедії.

"Без експертиз ГПУ не можемо висунути обвинувачення", - заявив Троян.

"Зараз жодних суперечок між правоохоронними органами немає і не може бути. Все відкрито, ми працюємо, надаємо усі належні документи, журнали, інструкції, накази, якими співробітники керувалися під час операції", - сказав Троян.

Він додав, що наразі триває службове розслідування.

"Ми зараз чекаємо на головні експертизи, які дозволять посекундно встановити хронологію подій, зрозуміти, хто що робив, хто куди стріляв і хто каже правду", - наголосив т.в.о. голови Нацполіції.

Поліція вимагатиме арешту грабіжників з Княжичів

Національна поліція вимагатиме арешту членів угруповання крадіїв, яке спровокувало смертельну стрілянину у Княжичах, додав Троян.

"Наразі вони затримані. Ми відпрацьовуємо з ними слідчі дії і паралельно проводимо оперативні заходи, аби підкріпити докази слідством, після чого домагатимемося їхнього арешту", - сказав Троян.

Тим часом, за його словами, усі необхідні експертизи тіл загиблих у Княжичах правоохоронців мають бути завершені вже сьогодні, після чого їх віддадуть рідним.

"Ми очікуємо, що тіла померлих передадуть рідним сьогодні, після чого пройдуть похорони. Я говорив про це із ГПУ", - сказав Троян.

Він додав, що Національна поліція допомагає родинам у організації похоронів та намагається надати родичам полеглих моральну підтримку.

"З родинами ми спілкуємося регулярно, декого привозимо до Києва з інших міст, працюємо з сім’ями, адже це – наші співробітники", - зазначив Троян.

Як відомо, вночі проти 4 грудня в Княжичах внаслідок перестрілки загинули 5 правоохоронців під час спецоперації із затримання групи озброєних зловмисників, яких підозрюють у серії пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області. Розслідування перестрілки, внаслідок якої загинули силовики, проводитиме прокуратура.

Досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні, передбаченому п.1 ч.2 ст.115 (вбивство) КК України.

У Нацполіції вже почали внутрішнє розслідування трагедії.

Пізніше керівництво Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції назвали імена загиблих і висловили співчуття рідним і близьким поліцейських.

Президент Петро Порошенко заявив, що винних у перестрілці в Княжичах має бути покарано.

Сім'ям поліцейських, які трагічно загинули 4 грудня внаслідок стрілянини в Княжичах Київської області, виплатять по 700 тисяч гривень.

   


За матеріалами: Новини сьогодні
06-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11008

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]