Головна » 2013 » Квітень » 27 » Вже з 1 травня в Ужгороді запрацює спеціалізований Центр з підготовки плавців

Вже з 1 травня в Ужгороді запрацює спеціалізований Центр з підготовки плавців

Сьогодні в Ужгороді, в басейні спорткомплексу «Буревісник»  відбувся чемпіонат Закарпатської області з плавання  серед дітей та юнаків, в якому взяли участь 160 найкращих спортсменів плавців. Попередньо всі 10 тренерів провели у своїх групах відбіркові заняття. Урочистості відкрили мер Ужгорода Віктор Погорєлов, начальник начальник управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан та голова Федерації водних видів спорту Закарпатської області Роберт Левицький.

«На сьогодні плавання стало в нашому місті одним із наймасовіших видів спорту, яким займають юнаки та дівчата, - сказав у вітальному слові Роберт Левицький. – На жаль, розвиток водних видів спорту закінчуються Ужгородом, Ужгородським районом. Окрім Міжгір’я, у нас по області немає басейнів, які б працювали цілий рік».  

Результати, які показали спортсмени свідчать, що в області спостерігається позитивна динаміка у плані покращення особистих результатів, особливо у старшій віковій категорії. Непогані результати на змаганнях показали плавці Мойсюк, Мегела та Погорєлов-молодший. «Якщо говорити про результати на загальнонаціональному рівні, то ми не дотягуємо до цих результатів, бо останні три роки тільки проходимо базу відродження плавання, якого на Закарпатті не було 17 років», - коментує Роберт Левицький.

Проте перспективи для дітей, які хочуть займатися плаванням, є. Досягнуто домовленості Федерації водних видів спорту Закарпатської області на чолі з Робертом Левицьким, з міським головою Віктором Погорєловим про створення базі басейну Ужгородської гімназії Центр підготовки плавців Ужгорода та Закарпатської області. Вже підписано відповідний наказ мером міста: 1 травня Центр запрацює. Крім того, упродовж року буде створено перший в Закарпатті спеціалізований зал для плавання. За словами Роберта Левицького, оскільки досягнути успіху у плаванні на одній воді неможливо, обов’язково потрібні заняття із загальної фізичної підготовки на суші. Для спеціалізованого залу будуть закуплені тренажери для плавання та інший інвентар, для проведення повноцінної фізичної підготовки юних плавців.  

Наприкінці урочистостей Роберт  Левицький подякував Віктору Погорєлову за допомогу з розвитку видів плавання та Віталію Ерфану за допомогу з розвитку водного пола з Закарпатській областю.



За матеріалами: Новини сьогодні
27-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11317

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]