Головна » 2016 » Липень » 27 » З початком опалювального періоду субсидії візьмуть близько 9 млн сімей - Розенко

З початком опалювального періоду субсидії візьмуть близько 9 млн сімей - Розенко

Із початком опалювального періоду кількість родин-отримувачів субсидій на сплату житлово-комунальних послуг може зрости на 3-3,5 мільйона сімей до 9 мільйонів родин.

Про це заявив у середу журналістам після засідання уряду віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прогнозуємо, що загалом у системі субсидій України буде перебувати до 9 мільйонів українських родин, тобто кількість субсидіантів збільшиться приблизно на 3-3,5 мільйона родин", - сказав Розенко.

Водночас він підкреслив, що наразі у місцевих управліннях соцзахисту немає ажіотажу щодо оформлення субсидій. У цьому зв'язку він закликав громадян, які відчувають, що не в змозі будуть оплатити рахунки на сплату ЖКП з початком опалювального сезону, звернутися до відповідних органів уже сьогодні, аби уникнути черг.

"Ми звертаємося до всіх, що все-таки не варто чекати листопада, а треба йти й оформляти субсидію саме сьогодні, коли немає великого навантаження на місцевих органах влади, немає черг, коли можна все зробити у штатному режимі", - підкреслив Розенко.

Розенко також додав, що для 5,5 мільйона родин перерахунок субсидій буде здійснено автоматично, без жодних додаткових звернень.

Як повідомлялося, у Міністерстві соціальної політики прогнозують, що кількість сімей, що потребують отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, в опалювальному сезоні 2016-2017 років зросте до 8-9 мільйонів з 5,5 мільйона після встановлення з 1 травня єдиної ціни на газ для всіх категорій споживачів.

У Міністерстві фінансів зазначили, що в 2015 році 43% рахунків за комунальні послуги покривалося субсидіями.

У бюджеті минулого року було закладено 35 мільярдів гривень на ці цілі, а у 2016 році витрати перевищать 40 мільярдів гривень. За прогнозами Мінфіну, в 2017 році ця сума може збільшитися до 70-80 мільярдів гривень.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1813

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]