Головна » 2016 » Лютий » 15 » З подачі Москаля на Закарпатті можуть з’явитися вулиці Анонімних алкоголіків і Червоних ліхтарів

З подачі Москаля на Закарпатті можуть з’явитися вулиці Анонімних алкоголіків і Червоних ліхтарів

22 лютого спливає термін, наданий міським, селищним та сільським головам для перейменування скверів, вулиць, провулків, площ та інших об’єктів топоніміки, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного минулого.

Це визначено Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

– Згідно із законом, до 22 листопада минулого року «прокомуністичні» вулиці мали бути перейменовані рішенням міських, селищних та сільських рад, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль.

– Після цього повноваження зі зміни назв вулиць, які так і залишилися не перейменованими, перейшли до міських, селищних та сільських голів, які можуть виконати цю процедуру своїм розпорядженням.

Незважаючи на те, що я неодноразово наголошував під час поїздок по районах на необхідності виконання закону про «декомунізацію», писав із цього приводу офіційні листи мерам та сільським головам (останнього листа відправлено на початку лютого), на Закарпатті все ще залишається маса вулиць Леніна, Дзержинського, Крупської, Кірова, Комсомольської, Радянської, Свердлова, Фрунзе і т.д.

Мери та сільські голови масово саботують виконання закону. Після 22 лютого повноваження з перейменування вулиць переходять до голови облдержадміністрації, котрий протягом трьох місяців зможе здійснити «декомунізацію» топоніміки своїм розпорядженням.

Попереджую, що я церемонитися ні з ким не буду. Деяким «прокомуністичним» вулицям, провулкам, скверам і площам буде повернуто історичні назви, ряд топонімів моїм розпорядженням будуть названі на честь загиблих на сході України героїв, а решту Ленінів, Крупських, Фрунзе і т.д. я перейменую на власний розсуд.

Усі вулиці Червоноармійські стануть вулицями Червоних ліхтарів, вулиці Чапаєва – вулицями Петьки й Анки, вулиця Корчагіна – вулицею Закарпатських корчагінців (це ті, що вино в корчагах возять), вулиця Будьонного – вулицею Анонімних алкоголіків, вулиця Дзержинського – вулицею Цапиної бороди і т.д.

Щодо вулиць Леніна я поки що не визначився. Таким чином декомунізація Закарпаття буде проведена в дуже стислі терміни. Людям, які отримають адреси з новими оригінальними назвами, або доведеться змиритися з ними, або ініціювати сесії місцевих рад і перейменовувати вулиці по-нормальному.

Для довідки:

Перейменування вулиць у рамках закону про декомунізацію не тягне за собою ніяких фінансових витрат за винятком виготовлення табличок із новими назвами. Мешканцям новоназваних вулиць немає необхідності в терміновому порядку переоформлювати паспорти з реєстрацією, водійські права чи інші документи, це можна зробити поступово за першої-ліпшої нагоди (наприклад, при виготовленні нового паспорта, продажу житла і т.д.).

При зміні назви вулиці можна буде без проблем проголосувати на виборах і отримати субсидію, оскільки про перейменування будуть повідомлені всі державні органи, які прийматимуть документи як із новими, так і зі старими назвами в адресах.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-02-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1896

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]