Головна » 2015 » Жовтень » 9 » З приводу списання боргу український Мінфін хоче провести переговори з Росією - Нуланд

З приводу списання боргу український Мінфін хоче провести переговори з Росією - Нуланд

Міністерство фінансів України планує провести переговори з Росією про списання 3 мільярдів доларів боргу за державними облігаціями, термін погашення яких закінчується наприкінці року.

Про це заявила помічниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, передає DT.ua з посиланням на Reuters.

"Як я розумію, український уряд звертається до Росії з пропозицією провести переговори в найближчі дні на полях щорічних зборів МВФ і Світового банку в Лімі (Перу)", - повідомила Нуланд.

Вона повідомила, що Київ хоче запропонувати Москві ті ж самі умови списання боргу, що й у попередніх домовленостях України з приватними кредиторами.

"Якщо Росія не погодиться на ці умови, ми будемо працювати з Україною над іншими варіантами", - підкреслила Нуланд.

17 грудня 2013 року президент РФ Володимир Путін і тодішній президент України Віктор Янукович домовилися про надання російською стороною кредиту Україні обсягом 15 млрд дол. Кредит передбачав обмін коштів на суверенні євробонди України.

Перший транш кредиту обсягом 3 мільярди доларів Україна отримала наприкінці грудня 2013 року, а подальші вже не отримувала. Виплата боргу в 3 млрд дол. була запланована на грудень 2015 року. Однак "російський" борг увійшов в перелік боргів перед приватними кредиторами, що підлягає реструктуризації.

27 серпня Україна і Комітет кредиторів досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом 18 мільярдів доларів. Реструктуризація передбачає повне списання 4 мільярдів доларів, відстрочку платежів по тілу кредиту на 4 роки, а також встановлення єдиної процентної ставки за бондами на рівні 7,75%.

Російським кредиторам запропонували такі ж умови реструктуризації боргу обсягом 3 мільярди доларів. РФ заявила про відмову брати участь в реструктуризації боргу.

Уряд України з 23 вересня почав процедуру реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його списання, яка закінчиться орієнтовно до 1 грудня поточного року.

Результати реструктуризації за всіма серіями боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі протягом жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація має бути остаточно завершена, підкреслили в Міністерстві фінансів України.

З метою завершення реструктуризації державного і гарантованого державою боргу Кабінет міністрів тимчасово зупинив виплати за деякими державними та гарантованими державою позиками.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1843

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]