Головна » 2020 » Лютий » 21 » За "дипломатичну контрабанду" на Закарпатті порушили два кримінальних провадження

За "дипломатичну контрабанду" на Закарпатті порушили два кримінальних провадження

На Закарпатті порушили два кримінальних провадження за «дипломатичну контрабанду»

На Закарпатті прикордонниками виявили факт переміщення до країн ЄС контрабандних сигарет. Під час проходження контролю у пункті пропуску «Тиса» Чопського загону водій, громадянин України, надав разом з паспортним документом  посвідчення почесного консула іншої держави в Ужгороді. Під час перевірки посвідчення прикордонники встановили, що воно є підробленим.

На вимогу прикордонного наряду надати автомобіль для огляду, водій зачинився в авто та протягом майже шести годин чинив опір законним вимогам прикордонників. Врешті, правоохоронцям довелося застосувати заходи фізичного впливу і в примусовому порядку перевірити транспортний засіб.  У ньому виявили 6550 пачок безакцизних сигарет.

Наразі Чопський прикордонний загін готує для розгляду у суді матеріли щодо злісної непокори законним вимогам прикордонників (за ст.185-10 КУпАП). Розгляд справи планується наступного тижня.

Сигарети та автомобіль правопорушника вилучено співробітниками   ДФС у Закарпатській області. Сума оцінки безакцизного тютюну та легкового автомобіля «Toyota Landcruiser 200» 2017 року випуску наразі встановлюється.

Також за даним фактом відкрито два кримінальні провадження. Досудове розслідування, за фактом використання підробленого документу (ч.4 ст.358 КК України) здійснюють слідчі Ужгородського РВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області. Процесуальне керівництво у даному провадженні забезпечують прокурори Ужгородської місцевої прокуратури.

Слідство у провадженні щодо незаконного транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч.1 ст. 204 КК України) здійснюють слідчі ГУ ДФС у Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури області, інформує пресслужба Чопського прикордонного загону.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1373

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]